Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,mam kilka pytan od tygodnia piszczy mi pasek dzwiek dobiega własnie z okolic alternatora, dokładnie nie jestem pewien czy to pasek czy rolka napinajaca ,czy lozysko alternatora, jak to najlepiej sprawdzic,i co trzeba zdemontowac zeby dostac sie do paska i alternatora???? piszczenie wystempuje ina wolnych i wysokich obrotach ,czasami tylko po dłuzszej jezdzie przestaje ale potem jest to samo
Opublikowano
Pasek klimy musisz ściągnąć,gdyż znajduje się przed paskiem napędzającym pompę wspomagania,alternator i pompę wody,w ostateczności visko i obudowy chłodnicy nie musisz ściągać,choć oczywiście dostęp będzie trochę gorszy.Możesz zdjąć obudowę filtra powietrza.
Nur bmw e32
Opublikowano
ok wielkie dzieki,bo wkurza mnie to piszczenie, jutro jeszcze dokładnie zobacze czy jest to napinacz mechaniczny czy hydrauliczny,choc myslałem ze wszystkie e 38 z 95 roku miały mechaniczny a dopiero od 98 były hydraczne a jak sie okazuje to nie były tez hydrauliczne w roku 95, wtedy bidajze sa 2 rolki a nie jedna i co za tym idzie pasek dłuszy , a ten mechaniczny ponoc ma jedna rolke, jesli jestem w błedzie to ewentualnie skoryguj moja wypowiedz