Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Którędy(pod maską) biegną przewody paliwowe w 316i m43b16 compact 95r.

Jak się do nich dostać(ściągać kolektor dolotowy?cały czy wystarczy górną część zdjąć?)??

Przypuszczam że któryś z przewodów sparciał i nie jest szczelny.

Pytam o to ponieważ czasami po odpalaniu czuję zapach benzyny, czasami również zapach dobiega do kabiny, również wydaje mi się że ubywa jej za dużo tym bardziej że jeżdzę na gazie. Czy benzyna może uciekać innymi drogami, nie przewodami, ktoś zna inną przyczynę która dałaby taki objaw?

Opublikowano
Którędy(pod maską) biegną przewody paliwowe w 316i m43b16 compact 95r.

Jak się do nich dostać(ściągać kolektor dolotowy?cały czy wystarczy górną część zdjąć?)??

Przypuszczam że któryś z przewodów sparciał i nie jest szczelny.

Pytam o to ponieważ czasami po odpalaniu czuję zapach benzyny, czasami również zapach dobiega do kabiny, również wydaje mi się że ubywa jej za dużo tym bardziej że jeżdzę na gazie. Czy benzyna może uciekać innymi drogami, nie przewodami, ktoś zna inną przyczynę która dałaby taki objaw?

Nie rozkręcaj góry sprawdz przewody od filtra paliwa.Witam ostatnio miałem identyczna problem.Też czułem zapach benzyny przy aucie jak i w kabinie.Co się okazało przewody paliwowe,które idą od filtra paliwa z jednej jak i z drugiej strony były sparciałe,spękane.Kupiłem pół metra przewodu gumowego w motoryzacyjnym dociąłem założyłem i po kłopocie :cool2: