Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ponownie z nowym problemem.

gdy miałem wymienianą tą nieszczęsną uszczelkę pod głowicą mechanik odkręcił przy okazji odkręcił pompę wtryskową bo podobno z niej kapało :) . Ale tak na prawde to kapało nie z dołu pompy tylko z góry, więc mechanik postanowił to rozebrać i wymienić jakieś ringi czy oringi po fachowemu. Gdy zmontował wszsytko więcej wycieków już nie ma, ale jest nowy problem:

1. samochód dużo pali

2. nie mam takiego odejścia jak wcześniej

3. na 4 biegu odcina zapłon przy 3,5 tys obrotów

4. na 5 biegu odcina zapłon przy 4 tys obrotów

5. prędkość maksymalna wynosi teraz 160km a przed rozkręceniem pompy 210.

co mam teraz zrobić czy kupić nową pompę czy tą zawieść do jakiegoś mechanika na ustawienie?? mieszkam niedaleko warszawy dokładnie 100km to jak można o jakiś adresik do kogoś kto zajmuje się takimi rzeczami to będe bardzo wdzięczny.

pozdrawiam i zgóry dzięki wielkie :modlitwa:

Opublikowano

Miałem takie same objawy i u mnie pomógł dodatkowy zaworek zwrotny, u mnie układ paliwowy sie zapowietrzał, bo najprawdopodobniej zaworek zwrotny oryginalnie montowany sie uszkodził i nie trzymał paliwa

Zaworek montuje miedzy filtrem paliwa a pompą wtryskową koszt 20-30zł

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
PANOWIE po co zaworek ,tu jest opisany konkretny przypadek i podana konkretna przyczyna a nie jak niewiadomo o co chodzi w tds to trzeba załozyć zaworek pzdr.

Skąd wiesz że układ paliwowy jest całkowicie ok. Może przy składaniu coś sie roszczelniło i teraz zasysa powietrze.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa