Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy - jest to mój pierwszy post, więc pozdrawiam wszystkich wielbicieli.

Posiadam e39 540i z roku 1997. Miałem zabudowany MID z rozszerzonym komputerem (2 srednie zuzycia paliwa, przewietrzanie itd.). Dokupiłem sobie zestaw z ekranem 16/9 - niestety bez czytnika. Wszytsko zabudowałem. telewizja gra, radio gra, komputer pokladowy wskazuje srednie zuzycie paliwa, Range oraz średnią prędkość, kierownica multifunkcyjna działa. Problem jednak jest z datą i czasem. Kiedy próbuje w ustawieniach monitora zmienić czas i zatwierdzam nic się nie dzieje :/.... Z datą jest to samo, kiedy w BC próbuje ustawić LIMIT jest to samo - zatwierdzam a on nie zapamiętuje zmian. Czy jest możliwe że to spowodowane jest brakiem czytnika nawi? (zamierzam go kupić, lecz wolałbym wiedzieć czy to napewno tego wina). Druga sprawa jaka mnie nurtuje to radio. Bardzo słabo mi radio odbibera - dokładałem wzmacniacz antenowy z jednej strony (z czarnego na srebrny). Bardzo bym prosił fachowców o pomoc ponieważ nie wiem w co teraz inwestować, a podejrzewam że wizyta w serwisie będzie nieziemsko droga :)

P.s. Czy odblokowanie TV podczas jazdy oraz pl menu w nawi zapisywane jest w czytniku nawi czy w samym monitorze?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy jest możliwe że to spowodowane jest brakiem czytnika nawi? (zamierzam go kupić, lecz wolałbym wiedzieć czy to napewno tego wina).

Nie tylko to może być przyczyną ale z poziomu czytnika ustawienie powinno wchodzić bez oporów.

Druga sprawa jaka mnie nurtuje to radio. Bardzo słabo mi radio odbibera - dokładałem wzmacniacz antenowy z jednej strony (z czarnego na srebrny). Bardzo bym prosił fachowców o pomoc ponieważ nie wiem w co teraz inwestować, a podejrzewam że wizyta w serwisie będzie nieziemsko droga :)

A po co od razu do serwisu ? Sprawdź czy wzmacniacz jest sprawny i czy wtyk na tunerze BM jest dobrze zamontowany.

P.s. Czy odblokowanie TV podczas jazdy oraz pl menu w nawi zapisywane jest w czytniku nawi czy w samym monitorze?

Odblokowanie TV zapisywane jest w tunerze TV. Pl menu w czytniku navi.

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano

No to juz wszystko wiem. Dołożyłem nawi i wszystko idzie zmieniać. Musiałem jeszcze tylko ją zaprogramować w samym DISie. Nawet telewizja zaczeła się wyłączać dopiero przy małej prędkości - wcześniej wyłączała się po wrzuceniu biegu.

Ale tuner nadal nawala - chyba zimne luty dzisiaj go będe rozbierał.