Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamontowałem instacje II gen. od poczatku mam problem z przełączaniem na gaz,w momencie przełączania obroty spadają do 0 ,więc musze trzymać obroty ,następuje szarpnięcie.Naszczęście nie strzela.Drugi problem to taki, mianowici jak temp. otoczenia wg. komputera jest poniżej zera to nieprzełącze na gaz. E30 320i :mad2: :mad2: :mad2:
Opublikowano

Masz ustawione w sterowniku od gazu przełanczanie przy temp. reduktora np 20 st.C

a to ze z gasnie podczas przelanczania to (przynajmniej u mnie bylo to samo: za daleko mikser od kolektora dolotowego i dluga droga miedzy mikserem a reduktorem)

Podjedz do gaziarzy niech ci zmienia temp przelanczania i podnisą punkt zmiany obrotów np z 2tys na 3tys i nie powinien gasnąć.

Pewnie masz mikser przed przeplywomierzem, ale to w silnikcha m20 musi tak byc.

Chodz widzialem instalke gazu w m20 i mikser byl na przepustnicy.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedż. a z tą temperaturą na reduktorze to niewiem czy to tak do końca, bo silnik gorący a temp na zewnątrz minus a on nie przełączy(dodam że mam przełacznik do gazu, anie automatyczne przełanczanie).Pomocy!!! Mrozy zaczynaja trzymać a ja nieprzełącze na gaz. :evil: :evil: :evil:

Gdzi szukać błędu przy podłanczaniu instalacji gazu :?: :?: