Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam serdecznie .. potrzebowałbym numer częsci , lub jej prawidłową nazwe .. problem mój polega na tym , iż zrobiła mi się dziurka w rurce (sika paliwem) która dochodzi do pierwszego wtrysku , wygląda jak jakiś łączik między wtryskiem a chyba szyną ( domniemam , że jest to szyna Common Rail, ale pewny nie jestem )... pozdrawiam mam jeszcze pytanie odnośnie dolotu , ponieważ będe musiał go zdjąć do wymiany tej rurki , czy jest to ciężka operacja ?? czy trzeba szczególnie na coś uważać , jakieś pułapki?? dzięki i pozdrawiam Edytowane przez zajec001
Opublikowano
według rysunku byłby to chyba nr 16 , zastanawia mnie opis " przewód elastyczny ciśnieniowy" tam jest metalowy przewód odpowiednio powyginany , czyżby był nazwany "elastyczny"??
Opublikowano
również mnie to dziwi ... wymieniałem niedawno świece u mechaniora , może tu jest jakiś trop :P mam nadzieje ,że błedny trop ...
Opublikowano

Zdjęcie dolotu to prosta sprawa, choć troszkę rozkręcania jest.

Przed zdjęciem kolektora odepnij czujnik ciśnienia od strony szyby.

Jak przewód elastyczny będzie mechanicznie uszkodzony to podejrzenia same się nasuwają.

pozdro