Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendobry. Jestem od niedawna wlascicielem e38 740i w automacie 97 rok :D :D . Moj problem polega na tym ze przy redukcji z 5 na 4 szarpie. Dzieje sie tak zarowno jak jade na 5 i docisne gaz mocniej (wtedy zredukuje i czuc naprawde mocne szarpniecie) jak przy spokojnej jezdzie tylko ze wtedy jest to prawie nie wyczuwalne. Reszta biegow dziala bez zarzutu. Bledow na kompie w skrzyni nie pokazuje zadnych. Mechanik powiedzial mi ze poziom oleju w skrzyni jest dobry i ze skrzynia sucha - nie cieknie. Wymieniany byl czujnik wysokosci walu) bo skrzynia glupiala, mulila itd ale to szarpniecie pozostalo. Co byscie radzili? Wymieniac olej? Czy od razu remont bo po co za olej dwa razy placic? Co tu robic?

Pozdrawiam wszystkich fanow BlackMagicWoman.

Opublikowano

Siemka.

A wiec tak.. Mechanikiem nie jestem ale wdaje mi sie ze moge tobie cos na ten temat powiedziec.

Mam e38 728... Problem znany..

Najpierw mi szarpala skrzynia przy redukcji z 5 na 4..

pozniej bylo tylko gorzej.. a na dzien dzisiejszy to wczoraj mi walnelo sprzeglo.. z tego co ustalone zostalo...

Mialem wczesniej e39 525 automat.. mailem to samo ze skrzynia i tez mi walnelo sprzeglo...

Objawy masz te same jak ja mialem wiec na 99% bedzie to wina sprzegla.. Ale to tylko moja opinia i ja nie chce ciebie w blad wprowadzac...

Musisz to sam zweryfikowac,

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hey Nie pomoglo.... Dalej sie slizga i nie wiem co jest... Wymienilem t\Olej filter i sprzeglo... dalej to samo... chyba skrzynia Padla...

Problem w tym ze na filtrze byl rok produkcji( Na starym) i byl 1995.. masakra wychodzi na to ze nikt tego nie zmienial....