Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no moze kupisz is za 1200 i wsadzisz za 500, ale na tym sie nie skonczy bo po za silnikiem bedziesz pewnie musial wymienic jeszcze kilka elementow(skrzynia? wał?), na pewno hamulce z tylu bo pewnie masz bebny... oj swap to nie jest dobry pomysl na tania naprawe.

a co do remontu, no to z pewnoscia po dobrze wykonanym remoncie przejezdzisz jeszcze pare lat

technicznie - mój automat ponoć jest taki sam do 1.8is-a. hamulce - hamując ze 160 to istotnie mam serce na ramieniu, ale to odświętne sytuacje. nie jeżdżę po trasach, tylko wyłącznie po mieście, więc 120 nie przekraczam zbyt często, a zatem i hamulce wystarczają bieżące...

powiem tak - widzę większy sens w wydaniu ~ 2000 na swap + hamulce niż 1500 na ratowaniu 1.6... :? bo i tak ciągle mocy brakuje... a 500pln więcej przy tym koszcie to już nie taki ból, zwłaszcza, że przełoży się na moc. co innego, gdyby dało się to zrobić za mniej niż 1000 - wtedy bez zastanowienia - bo jednak uniknę rzeźby :) a, i dodajmy, że na szczęście mam drugi samochód (syf, ale jeździ), więc się nie śpieszę - mam czas na rozważanie wielu opcji i na oddawanie na swap jakby co :)

Opublikowano

koszt robocizny (opcja remont) trudno okreslic, bo cena zalezy od roznych rzeczy i generalnie przyblizona cene uslyszysz jak pojedziesz do warsztatu, a prawdziwa jak bedziesz auto odbieral bo pewnie stwierdza ze a to z tym mieli problem a to z tym...

na alledrogo oglaszaja sie ze cena to 30zl/h pracy.

A jesli chodzi o swap to poszukaj na forum,tematów o tym było nie mało.

Kiedyś przeglądajac forum natknalem sie wlasnie na temat swap z 1.6 na 1.8 is ktos napisal ze w Pruszkowie za części z robocizną życzą sobie 10k((nie napisali co dokladnie przerabiaja, ale to cena za zrobienie tego tak jak należy, na tip-top)

Wiec gdyby to byla prawda to wniosek jest prosty...

Opublikowano

no jak 10k to sprawa jest oczywista :)

w poniedziałek podejmuję decyzję co z moją padlinką zrobić, jeśli nikt nikogo nie poleca, ani ceny nie są dziwne, to maleństwo idzie na remont :( (a ja na dietę :roll: )