Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z swoim BMW

Tankuje je za 50zł jak dziś np przejade 60 km i pokazuje mi 0 paliwa;/

Nie wiem czy tyle pali ale chyba nie. Czy też oszukuje licznik paliwa

Ostatnio zatankowałem za 120zł i po 30 km swieci rezerwa

Może ktoś miał podobny problem i pomoże

Pozdrawiam

Opublikowano

W koncu problem masz ze spalaniem czy wskaznikiem poziomu paliwa -.-

Jesli chodzi o wysokie spalanie, to mozliwe ze masz padniete swiece lub przewody zaplonowe (pomijam rzeczy typu krokowiec, przeplywomierz bo po trasie to chyba nie mialo by takiego wplywu)

Jak chcesz wyliczyc spalanie to nie tankuj po 50 zl, tylko zalej do pelna, pojezdzij zatankuj do pelna i dopiero sobie oblicz ile pali.

A jesli o wskazania to winy szukaj we wskazniku poziomu paliwa, lub czujnikach poziomu paliwa :|

Opublikowano
W koncu problem masz ze spalaniem czy wskaznikiem poziomu paliwa -.-

Jesli chodzi o wysokie spalanie, to mozliwe ze masz padniete swiece lub przewody zaplonowe (pomijam rzeczy typu krokowiec, przeplywomierz bo po trasie to chyba nie mialo by takiego wplywu)

Jak chcesz wyliczyc spalanie to nie tankuj po 50 zl, tylko zalej do pelna, pojezdzij zatankuj do pelna i dopiero sobie oblicz ile pali.

A jesli o wskazania to winy szukaj we wskazniku poziomu paliwa, lub czujnikach poziomu paliwa :|

dokładnie z przewodami mam problem rano mi auto faluje ale to nie wina silicznka krokowego