Skocz do zawartości

Silnik 1.8 gaznik 1987r. m10 brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam problem z silnikiem. Objawia sie stukaniem w trakcie pracy i "kaszleniem" co jakiś czas. Odpala dobrze i na obroty też sie wkreca ale czasem sie dusi i gaśnie no i niestety brak mu mocy. Mechanik wczoraj siedział nad ustawieniem zapłonu i gaznika. Problem jest taki że ten silnik wkładał jakiś polglowek i zapewne dużo jest pokombinowane. Przejzalem prawie wszystkie tematy w tym dziale ale w żadnym nie znalazłem rozwiązania problemu.
Opublikowano

Witaj.

Mam ten sam silnik... podczas jazdy prychał mi i nie wchodził na obroty. Wymieniłem kopułkę i palec zapłonu i problem znikł. Podejrzewam, że u Ciebie jest coś nieestety więcej do naprawy. Może łańcuch rozrządu wymienić? Może cewka, może kable zapłonu... świece. Cholera wie.

Nie wiem. Poczekamy na inne wypowiedzi. Moje traktuj bardziej jako niewiele warte wskazówki. ;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Najlepiej wrzuć jakieś zdjęcie gaxnika i całego dolotu. Jak bede widział to może powiem o co chodzi.
Opublikowano
  • Autor
Stoi na warsztacie i nie mam teraz jak zrobić foty. Mechanik powiedział ze czasem jeden gar nie działa.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sądzę że to problem z gaźnikiem, lub z dolotem (sterowanie ciepłe/zimne powietrze).