Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie,nie dano śmigałem sobie na halogenach przednich tylnich potem dłuższy czas nie były używane no i dziś rano miałem chęć odpalić sobie

przednie a tu nic zero reakcji w domu wyjąłem przełącznik sprawdziłem miernikiem przełącznik(pod pin 2 podłączyłem jeden kabel miernika no i łącznik w pozycji 0 na żadnym pinie reakcji następnie przełącznik w pozycji włączonych halogenów przednich na pinie 1 przejście,przełącznik w pozycji włączonych halogenów tylnich i przednich przejście na pinach 1 i 4) więc przełącznik chyba sprawny prąd jest na pinie 2 w kostce przełącznika podświetlenie przełącznika też działa niestety nie świecą się ani halogeny ani kontrolki w zegarach wyciągnąłem zegary żeby sprawdzić czy żarówki są sprawne i wszystko ok już nie wiem co to może być ???

Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika
Opublikowano
zapomniałem o tym napisać tak sprawdziłem wszystkie i były sprawne
Opublikowano

Może padł przekaźnik.

Posłuchaj czy cyka przy załączaniu halogenów.

A najlepiej miernik w dłoń i po kolei szukaj gdzie ginie prąd.

A jeszcze jako ciekawosteke dodam, że swego czasu tez przestały mi swiecic halogeny i szukałem co jest grane... okazało sie że spaliły się obie żarówki.

Opublikowano
ta 2 mogły się przepalić ale nie wszystkie 4 :P jutro sprawdzę ten przekaźnik i żarówki ale wątpię żeby się tyle żarówek zjarało w jednym czasie
Opublikowano

no i tak sprawdziłem żarówki wszystkie ok,jak zapożycze prąd z podświetlenia przełącznika i przy pomocy kabelka zmostkuje to świecą i jedne i 2gie światła,brakuje prądu od razu na wejściu do przełącznika czyli pin nr 2,przekaźniki sprawdziłem mam takich samych pomarańczowych z kilka znalazłem który jest od świateł mijania i wszystkie działają bo wtykałem je w miejsce przekaźnika świateł mijania wcześniej sprawdziłem ich oznaczenia i były takie same więc to dziwne.

No i tak drążąc dalej temat doszedłem do tego że z pinu nr 4 przełącznika świateł powinno iść zasilanie na światła przeciwmgielne podłączyłem miernik pod ten pin żeby sprawdzić przejście na jakiś inny pin ale sprawdziłem wszystkie przełącznik w pozycji włączonych świateł mijania i żadnej reakcji tak więc podejżewam że to przełącznik ale pewien nie jestem bo nie mam innego na sprawdzenie,czy ktoś mógł by sprawdzić to na swoim ????