Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

520i 2003 2.2l PO ODPALENI ZIMNEGO SILNIKA ODZCZUWALNA NIERÓWNA PRACA I WIBRACJE

ale wystarczy zgasić silnik i odpalić ponownie i problem znika czasem w czasie jazdy problem sie pojawia i wystarczy zgasic i znów odpalic i jest ok.

INPA wyrzuca następujace błedy: 243 burning fail cylinder 6

29 ignition zyl. 1

238 burning fail cylinder 6

cewki i swiece wyglądaj ok

dokonałem już podmiany swiec i cewek z cylindrem 2 i 5 ale dalej to samo wiec mysle ze cewki i swiece mozna by wykluczyć.

Prosze o pomoc.

Opublikowano
Podłączę sie pod temat,poniewaz mam podobne objawy z tym ze u mnie jest benzyna,Po odpaleniu kiedy jest zimny silnik pracuje ale po kilku sekundach zaczyna sie dusic,zapala sie kontrolka z auku i pozniej silnik gasnie>Kiedy pracuje to wydobywa z siebe dzwieki i wibracje podobne do pralki ktora pompuje wode :mrgreen: .Drugie odpalenie polepsza troche prace,to tez zalezy od temp.na zewnatrz,raz zgasnie a raz trzyma obroty.Druga sprawa to taka,ze kiedy ruszam i dodaje gazu,nie ma natychmiastowej reakcji,dopiero po 1 lub 2 sekundach wskakuja obroty.Czy to wina przeplywki czy czujnika polozenia walka a moze swiece czy tez cewki?
Opublikowano
Sprawdzałeś najprostsze rzeczy typu silniczek krokowy, szczelność dolotu, połączenia elektryczne itp?

Gdzie Ty w tym samochodzie znalazłeś silniczek krokowy :shock:

Opublikowano
Ja miałem to samo. Byłem u mechanika i wymienił mi wszystkie świece i ustawił przepustnice. Koszt 520zł :? .Powiedzał mi ,że miał ostatnio podobny przypadek,że koleś miał bunie w gazie i mu natym i natym szarpało zrobił tak jak mi i na bęzynie było ok ale na gazie szarpało. I coś musiał wymieniać w instalacji . U mnie jest wszystko oke po tym zabiegu . A może świeci ci się taka żółta kątrolka po lewej stronie :?:
Opublikowano
Rozepnij filtr powietrza i zapal na otwartym. Sprawdź przepływomierz przez odpięcie i ponowne podpięcie wtyczki. Jeżeli przepływomierz jest ok, to go przydławi, a nawet może zgasnąć. Wyczyść silnik krokowy. Jak to nie pomoże, to już tylko komputer.
Opublikowano
Po pierwsze chodzi mi o to ,że szarpie zmiejszają mu się obroty i wkońcu gaśnie . A z tą kontrolką nie od rezerwy tylko jak by jakaś pąpa czy coś oznacza złe spalanie i wypadanie zapłonu :wink: