Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z jednym xenonem otóż nie świeci prawa strona, po wymianie żarnika na nowy też nie świeci, więc pewnie uszkodzona przetwornica , dla pewności sprawdziłem żarnik z nie świecącej lampy z przetwornicą z drugiej i też nie świeci , może to jednak żarnik czy ktoś ma jakieś pomysły. dodam że po załączeniu świateł ze dwa trzy razy mrugnie żarnik dzieje się tak przy obu przetwornicach
Opublikowano

Witam

Czytając Twój post ja bym obstawiał nadal przy żarniku, jak sam napisałeś, po podpięciu nowego żarnika pod sprawny reflektor też nie świecił, więc sprawa musi tkwić w żarniku. Po prawej stronie jest bardzo ciasno i jest duży problem z wymianą żarnika, może podczas wymiany stuknąłeś lekko żarnikiem o obudowę czy zbiorniczka płynu spryskiwaczy czy o coś podobnego i żarnik poszedł. Nie wiem tez jakiej firmy kupowałeś żarnik, ja wymieniałem żarnik u siebie na początku stycznia też z prawej strony i sprzedawca zaproponował mi trzy firmy: Bosch, Osram, i jakąś podróbę. Różnica tkwiła oczywiście w cenie, ta podróbka kosztowała o ile się nie mylę 70-80zł, Osram i Bosch były w podobnej cenie: ok 250zł. Kupiłem Boscha i na szczęście nie było i nadal nie mam problemów, ale podczas montażu i przy rozpakowywaniu obchodziłem się jak z "piórkiem" ;) Pozdrawiam :wink: