Skocz do zawartości

330d - Paliwo zalane w dieslu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy ktos wie jakimi konsekwencjami sie konczy zalanie benzyny tej super do prawie pustego baku diesla? Kolega mi lal i placil i teraz nie wiem bo w silniku jak zimny przez chwilke troche dziwne odglosy odchodza czy cos moglo sie zepsuc? Czy to wogole mozna naprawic? Prosze o porady dziekuje
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeśli duzo litrów benzyny wlał to natychmiast spuścić, jeśli troszke to nalać do pełna ropy i nie powinno się nic stać. Poczytaj ten temat, był podobny problem do twojego : viewtopic.php?f=70&t=146618&hilit=benzyny
Opublikowano
  • Autor
Hej dzieki za linka naczytalem sie wiec teraz tylko obserwowac musze! O to chodzi ze bak pusty byl i paliwa zalanego okolo 10 l i sie nie dowiedzialem az prawie wszystko wyjezdzone zostalo bo nie ja lalem! Przycisnelem troche na autostradzie dzisiaj do 240 i chyba jest ok jeszcze filtr paliwa dzis wymienie i powinno grac! Tylko ten poranny dziwny odglos mnie przeraza z rana i czasem jak wyprzedzam to kopci!!! Dzieki
Opublikowano
  • Autor
Jeśli duzo litrów benzyny wlał to natychmiast spuścić, jeśli troszke to nalać do pełna ropy i nie powinno się nic stać. Poczytaj ten temat, był podobny problem do twojego : viewtopic.php?f=70&t=146618&hilit=benzyny

dzieki wielkie wymienilem to i owo i wszystko wrocilo do normy!!!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
:cool2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

damn, chyba zacznę się zajmowac dystrybucją wynalazku zwanego "denkdop" - myślący wlew, podaje jeszcze raz linka http://www.denkdop.nl/

są jacyś chętni?

Opublikowano
damn, chyba zacznę się zajmowac dystrybucją wynalazku zwanego "denkdop" - myślący wlew, podaje jeszcze raz linka http://www.denkdop.nl/

są jacyś chętni?

super sprawa i napewno bys sie pare tys takich koreczkow sprzedalo :D :D :D :D