Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystich serdecznie

problem moze dla kogos kto sie zna banalny. zakupilem radio (nowe) do mojej beci (95 rok e39 3 litry)

poniewaz musze podpiac zewnetrzne ekrany i tube i kilka innych rzeczy zostalem zmuszony do rozlozenia kostki a nie zakupienia przejsciowki. korzystajac z opisow kabli i schematow podpialem wszystko jak naleze i....glosniki nie dzialaja. sprawdzilem radio w innym aucie i wszystko gra.

bardzo prosze o pomoc gdyz na chwile obecna wszytskie kable sa na wierzchu a jak tak dalej pojdzie to mnie noc zastanie.

nadmieniam ze wszystko podpiete zgodnie ze schematem , kabelek po kabelku

dziekuje za poswiecenie czasu i ewentualne odpowiedzi :)

Opublikowano
wlasnie namierzylem wzmacniacz za zmieniarka...czy to ma jekiekolwiek znaczenie ze nie graja glosniki ?? jesli tak to jak dac sygnal na ten wzmacniacz :( no rece opadaja bo myslalem ze to bedzie szybka zabawa...
Opublikowano
witam , prawdopodobnie wzmaczniacz masz uszkodzony , jesli dobrze podpiałes radio to powinno grac, sygnaał na wzmaczniac wchodzi tylko pewnie nie wychodzi na głosniki i dlatego brak dzwieku,jesli masz podpiete dobrze radio ,,,to sygnal na wzmaczniacz napewno jest problem bedzie w tym ze sygnal wchodzi a nie wychodzi czyli wniosek prosty tak jak napisalem wzmaczniacz uszkodzony,jedna kostka wzmaczniaczu to własnie ta z sygnałem z radia i napieciem a druga wychodzaca na głosniki, ominac wzmaczniacz mozna ale trzeba odpowiednio połoczyc kable i na orginalnym radio wtedy kiepsko to gra