Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio wymieniłem uszczelkę pod głowicą,wszystko dobrze zrobione.Kiedy odpalam silnik i poczekam aż wskazówka od temperatury będzie na połowie skali silnik zaczyna się dusić i gaśnie.Nie można go później za żadne skarby odpalić a gdy wystygnie (ok 10 minut) silnik odpala jakby nic się nie działo.

Proszę o pomoc w tej sprawie.POZDRAWiAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Tylko,że przed tym zabiegiem wszystko pracowało ok.temperatura nie przekraczała połowy skali a teraz,jak zauważyłem to przechodzi za.A co ma czujnik temp do tego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może byź zbieg okoliczności. sam wymieniałeś czy na warsztacie? Może przy montazu coś uszkodzono w czujniku położenia wału? Lub może jak robiłeś na warsztacie to ktoś ci podmienił ten czujnik?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I bedzie wymieniał po kolei?? Podjedź na kompa i nie spawdzą. Taniej wyjdzie.
Opublikowano
jakby dało rade podjechać to bym to uczynił ale za cholere nie można jechać jak ten pierun się rozgrzeje!Specjalisty w mojej okolicy dobrego nie ma ale jest dużo takich od których sam wiem więcej o diagnostyce.I tu jest problem.Mam drugi silnik rozebrany,poprzekładam z drugiego ,zobaczymy może coś się wyjaśni.Ale co ten czujnik daje oprócz temp wskazywanej na skali w kabinie?