Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem a mianowicie przepływomierz auto odpalało na 2-3 sek i gasło okazało się ze strzelił mi przepływomierz wyrwało klapke. Czy normalne jest że gdy go wypiąłem odpalił i odrazu wskoczył na 6 tys obrotów?? i tak trzymał az do wyłączenia zapłonu?? Czy bedzie tez pasowała przepływka z innej e30 1,6 M40 ale różniąca się ostatnimi cyferkami na numerze przepływki?? Potrzebuje waszej pomocy. Szukałem po forum ale nie znalazłem takiej odpowiedzi ani takiego problemu. Autko stoi mi unieruchomione w garażu. :cry: :cry:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepiej z tymi samymi numerami. Inne numery mogą mieć inne parametry i nie bedzie chodzićw 100 procentach jak powinno. Poszukaj używane przepływki i wymień kopułkę, palec, i świec oraz sprawdź przewody zapłonowe bo samo od siemie nie rozwala przepływki.

Silniki różnie reagują na odłączenie kluczowego elementów. Ale raczej nie powinić tak daleko podejść. JA odłączyłem u siebie i miał problem z odpalenie a jak odpalił to tak jak by nie przepalał i chodził na 3 może 2 gary.

Opublikowano
No wiec kolega mial racje podpianalem przeplywki z innym numerkiem na koncu i autko albo mialo problem z odpaleniem albo z jazda albo nie dochodzil do odcinki. Po kupnie przeplywki z takimi samymi numerami (a nie bylo to latwe) autko zaczelo jezdzic normalnie. Ale ta NORMALNOSC trzeba bylo osiagnac jazda na trasie autkiem zrobilem sobie spokojnie 200km z rozna predkoscia dochodzac do 150km/h i trzymajac ja tak dluzej. I faktycznie samochodzik zacza jezdzic normalnie. A przyczyna bylo i to moze zabrzmiec smiesznie ale gaz ktory moj braciszek zalozyl pod moja nieobecnosc jak On to powiedzial koszty. Gaz wyrzucilem, nie robcie tego swoim autom nie warto. A jesli juz chcecie to sie zastanowcie. Jelsi bede mial czas to wrzuce zdjecie rozwalonego przeplywomierza i czy na takiej "Oszczednosci" nie narobicie sobie kosztow po przeplywka do 1,6 jest stosunkowo tania czego nie mozna powiedziec chyba o wiekszych pojemnosciach. Pozdrawiam wszystkich i mysle ze to sie moze przydac :8) :8) :police:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 1 miesiąc temu...