Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sprawdzałem sobie w opcji ACTIVE w INPIE wtryski na włączonym zapłonie i przy aktywacji każdego słychać jego cykanie natomiast wtryski numer 4 i 8 nie słychać w ogóle. Czy można sądzić że są uszkodzone, na wolnych obrotach czuć telepanie i z wydechów co jakiś czas słychać takie jakby wypadnięcie zapłonu.
Opublikowano
Jak czuć z wydechu gryzące spaliny (nie spalone Pb) to faktycznie mogą być zawieszone wtryski. Kolebanie silnika tez jest często objawem tego ze nie pracuje na wszystkie cylindry. Ja w mojej E32 M60b40 miałem dokładnie taki sam objaw. Kolebało autem a ja nie mogłem bardzo długo znaleźć przyczyny (w międzyczasie wymieniłem lambdy, 8 cewek, świece a auto dalej kolebało - na kompie 1 błąd -lambda poza zakresem). W końcu wymieniłem 2 listwy wtryskowe (8 wtrysków) i auto pracuje lala.
Opublikowano
Ja wymieniłem fajki na boscha nowe i sondy obie po zmianie fajek trochę się poprawiło ale z wydechu ma wolnych dalej słychać delikatne wypadanie zapłonów. Kolejną rzeczą jaką zrobię to wymiana wtrysków, zobaczymy co będzie. A jak sprawdzić czy wtryski które będę chciał kupić są dobre, bo nowe kosztują majątek. Dodam tez że auto po dłuższym postoju ok 8 h długo kręci zanim odpali, jak już odpali i się zgasi to odpala od strzała.