Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po poszukiwaniach kupiłem 730D z 2004r. i mam 3 następujące problemy - moze mi pomożecie:

1. Nie działa regulacja kierownicy góra dół - przód tył działa - to podobno częsty problem w e65 - moze ktos wie jak usunąć te usterke ?

2. Czujniki parkowania działają ale bardzo cicho "pika" i nie ma wyświetlania graficznego czy można regulować głośność czujników ? i co z tym wyświetlaniem - wogóle nie pokazuje auta na wyświetlaczu - poprzedni wlasciciel twierdził ze to działało - jak włączyć?

3. W aucie zostały wymienione tarcze i klocki hamulcowe wraz z czujnikami ale na desce swieci sie kontrolka z wykrzykniniem a w obd pokazauje błąd tylnych klocków - jak to skasować ??

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Co do regulacji kierownicy to trzeba rozebrać obudowę kolumny wraz z mechanizmem sterującym i złożyć go na nowo, trochę roboty przy tym jest, ale to dosyć częsta usterka w e65. Nie powiem Ci dokładnie co należy zrobić, bo mnie ten problem usunięto w warsztacie - podjedź do serwisu bmw, niekoniecznie ASO i na pewno coś poradzą.