Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy mam nietypowy problem ze zbiorniczkiem wyrównawczym chłodnicy, a właściwie z wskaźnikiem poziomu płynu chłodzącego. Jakiś czas temu wskaźnik zaklinował mi się w zbiorniku podczas sprawdzania. Próbowałem go jakoś podciągnąć do góry. Niestety górna jego część (około 2cm) ułamała się i wpadła do środka zbiorniczka. Jak sądzicie czy mogę tak jeździć czy też istnieje niebezpieczeństwo, że ta ułamana część może dostać się gdzieś do obwodu i narobić naprawdę poważnych problemów? Czy niestety muszę wyjąć natychmiast zbiorniczek, znaleźć i usunąć tą złamaną część wskaźnika? Jak sądzicie co powinienem zrobić?

Pozdro

Opublikowano
jak najszybciej wykmij ta złamaną część!! jak pujdzie na obieg to może zablokować coś np pompe wody urwac łopatki wirnika, lub zatkać jakiś kanał przepływu, ewentualnie termostat moze zablokować. ja bym to wyciągną jak najszybaciej.
lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano

nie wiadomo gdzie już jest ten odłamek?

może sie zatrzymał na termostacie ?

lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad