Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak wymieńic stacyjke w bmw e32 730i bo mam taki problem zacina sie kluczyk w stacyjce czy to wina stacyjki czy wina jest gazu ?

Pozdrawiam Norbert

Opublikowano

Ale z gazem to żartowałeś no nie?

Z tego co orientowałem się to w E32 jest to ciężka sprawa bo ja nie widziałem wkładek stacyjki do bmw jednak teraz widze że jednak są takie nowe? w sprzedaży ale na allegro jest tylko jeden sprzedawca i niewiem czy to nowe czy używki no co robimy ściągasz plastiki od kierownicy i dlalej widać co robić możesz wymienić sam wkład na nowy lub używany albo całą stacyjke ale to juz wiecej roboty.

Dokładnie nie wiem jak to sie robi bo nie robiłem np w oplu sprawa jest prosta bo nowy wkład kupujesz za 30zł i z wymianą też problemu nie ma mój wujek ostatnio tak miał w omedze kluczyk sie zaciął i nie było możliwości przekręcić.

Możesz kupić igłe i strzykawke i sprubować wstrzyknąć oleju albo innego środka smar w spraju i sprubować to rozruszać ja ostatnio rozruszałem tak zamki w drzwiach strasznie sie cieły i nie odbijały wstrzykiwałem gorący smar zmieszany z olejem i chodzi jak nowe.

Opublikowano

Zacina sie stacyjka ale jak w jakich okolicznościach może mróz ???

Ostatnio miałem taką sytyację ze zawsze rano nie mogłem obrócić stacyjki a w trakcie dnia ok potraktowałm ją suszarką do włosów no i WD40 pomogło wprawdzie ostatnio nie było mrozów ale mysle że bedzie ok

Opublikowano
Jeżeli stacyjka jest sprawna, nie zatrzaśnięta, to wymiana na nową to dosłownie 30 sekund. Było tego dużo i jest necie, trzeba tylko poszukać. Jest nawet na Youtube.
pozdrawiam Bartek