Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nosze sie z zamiarem kupna kolejnego BMW tym razem E46 w wersji nadwozia Compact. Moja poprzednia furka bylo E36 Compact M43 itd.

Elegancko jezdzilo sie tym autkiem, dodatkowo dopowiem ze byla tam zalozona dosc dobra instalacja gazowa BRC jednak jak to bywa z racji tego ze autko mialo 14 lat i powoli trzeba by bylo cos zaczac robic,wyciekajacy olej, hamulce itd... Tak wiec trafil sie kupiec zadowolony z ceny i autka oraz tego co do niej dokladam ;)

W tej chwili posatnowilem calkowicie poswiecic sie pracy i dorbic sie srodkow potrzebnych na nastepne auto jak juz wczesniej wspomnialem E46 Compact.

Teraz pytania:

1. Czy gdzies do ok. 15k jestem w stanie kupic dobry egzemplarz ? Ew. przerysowany z peknietym zderzakiem itp. z niemiec ?

2. Jakia wersje silniokowa polecacie ? Dodam ze interesuje mnie benzyna, i nie wiem jakie wasze opinie ale co z gazem w tych samochodach ?

3. Jakie koszty eksploatacji ew. filtry oleje paski

4. Moze zamiast tego lepiej sedan przed liftem E46 ?

Opublikowano

wlasnie wychaczylem jeden temacik na forum co do compacta e46 jednak tam jest mowa o dieslu i ze do 15 nie ma bata na nic dobrego

jednak jak juz yzej wspomnialem interesuje mnie benzynka i zapomnialem dodac ze mozliwe 1.6 by byl jak we wczesniejszym egzemplarzu starszej bmki mialem