Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem z gazem ,że auto jest słabe na gazie nie szarpie nic, ale jest słabe ,mam megic jeat wtryski dysze 1,9 nie wiem ,może małe , do tego w czasie jazdy auto przełącza się na benzynę kiedy zwalniam nie wciskając sprzęgła , przy obrotach miedzy 3,5tys-3tyś ,gazownik powiedział ze musi mi wgrać soft do komputera gazowego bmw valvetrioic ,miałem sterownik stella teraz mi wstawił jakis nowszy co niby obsługuje funkcję valvetronic ,czy tak może być czy dysze 1,9 benda ok bo miałem 2,3 to auto miało moc ale szarpało jak ruszałem ,po przełonczeniu sie na gaz tez szarpało mam silnik n42 115 km 2002 r
Opublikowano
Witam byłem u gazownika i uruchomił funkcje valvetronic i auto ,juz sie nie przełancza z gazu na benzyne mam jeszcze chyba za małe dysze bo jak przyspieszam to musze więcej dodawać gazu zeby auto przyspieszało ale tak poza tym nic nie szarpie w czasie jazdy ani przy przełańczaniu się z benzyny na gaz wtryski mam megic jeat ,komputer gazowy stella power,dysze są rozwiercone na 1,9 mm,może jeszcze powiekszyć żeby auto lepiej przyspieszało