Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o podpowiedz. Kupuję E90 2006 r. 318i (1950 cm) 129 kM. Koledzy wypowiedzieli się na założonym temacie o awaryjności ale postanowiłem założyć kolejny post gdyż kolega sprawdził mi historię servisu i trochę się zdziwiłem. Autko ma przejechane 53000 km (sprawdzone i pewne) ale przy 11 000 wymieniono cewkę przy 32 000 wymieniono sprzęgło i dwumas przy 51 000 wymieniono świece zapłonowe oraz cewki zapłonowe (wszystko wymienione w servisie w Niemczech). Co o tym sadzicie to usterki czy raczej czynności eksploatacyjne w tym modelu. Dwumas i sprzęgło przy 32 tys. trochę mnie zdziwiło - ten model tak ma czy ktoś zajechał sprzęgło? Proszę o pomoc i merytoryczne wypowiedzi wolę spytać czy warto kupić ten model z tym silnikiem zwłaszcza teraz gdy znam historię servisu.
Opublikowano

Co do cewek to sie nie wypowiem, bo faktycznie tamte jakos szybko polecialy. Jezeli chodzi o sprzeglo i dwumas to jak jestes stretracingowcem zajezdzisz bardzo szybko. Ewentualnie mozesz byc kobieta, ktora dba o auto i szybko wcale nie jezdzi, ale na kazdych swiatlach stoi z wcisnietym sprzeglem a pozniej aby bylo oszczednie jedzie 40km/godz na 6tym biegu.

Mysle, ze sprzeglem nie przejmuj sie bo to zalezy od eksploatacji, sprawdz stan techniczny auta i jak jest wszystko ok to bierz, ewentualnie dopytaj sie ile takie cewki kosztuja na wypadek jakby okazalo sie ze lubia sie przepalac, choc szczerze powiedziawszy nie slyszalem o tym ani tutaj na forum, ani poza nim.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.