Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów !!

Napewno każdy z Was powie zaraz że to kolejny temat jakich wiele.

Ale chciałem poruszyć pewne spostrzeżenie.

Posiadam E36 z 96r. 318i

Czasami podczas jazdy liczniki lubią się całkowicie wyłączyć a potem wskazówki idą do góry i wszystko wraca do normy wiadomo o co chodzi napewno każdy już się z tym spotkał albo słyszał o tym

Ja jednak czasami mam tak że podczas jazdy licznik się zawiesza, świeci się tylko pół pola z przebiegiem, kontrolki od ręcznego, poziomu płynu hamulcowego i zużycia klocków, działa predkościomierz (ale mało dynamicznie) reszta kaput.

Ale jest pewna zależność kiedy liczniki są padnięte lub połowa tylko działa to mój obc 7 przyciskowy świeci mocniej niż zawsze. Jak liczniki działają tak jak mają to OBC świeci normalnie......

Tu nasuwa się moje spostrzeżenie czy nie jest tak przypadkiem że to coś jest nie tak z OBC a że zegary i OBC są razem połączone to przez to i zegary padają.

Kolejnym spostrzeżeniem jest to że wczoraj zawiesiły mi się liczniki poszedłem pod maskę i wyciągnołem po kolej bezpieczniki odpowiedzialne za BOARD COMPUTER i problem znikl liczniki sie odwiesiły, a obc zresetował z racji braku prądu.....

Niech wypowiedzą się koledzy którzy posiadają tylko zegarek analogowy czy też mają problem z zegarami.......

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podłączam się pod temat

Mam ten sam problem w trakcie jazdy zapalają się kontrolki jakbym dopiero przekręcił kluczyk "na raz" obrotomierz i reszta spada na dol po 2-3 sekundach wraca do normy, czasem przez 100km jest wsio ok a czasem 5 razy na 3 km się tak zrobi,

e36 320i silnik m52 94r, vin :http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=127871&start=2280#p1076690

poza tym świeci się kontrolka air baga i wariuje immobilizer czasem ze nie mogę się dostać do bagażnika ;] ale to już inna bajka

**UPDATE**

Sprawdziłem wszystkie przekaźniki i okazało się że jeden był niewpięty do końca, a jak już tam zajrzałem to oczyściłem wszystkie styki preparatem "kontakt PRF" do konserwacji styków

10km bez resetu liczników