Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM. od kiedy jestem właścicielem bmw 523 z 98r niedziała mi pilot {w kluczyku} od centralnego zamka. bateria wymieniona, prubowałem go zakodować chyba ze 200 razy i nic :cry2: dioda w nim świeci jak naciskam guziki i przy kodowaniu tez ''świeci'' ale niema potwierdzenia ze został zakodowany {zamknięcie i otwarcie się zamków} i tu moje pytanie czy jest jakiś bespiecznik lub przekaznik odpowiedzialny za działanie tego systemu? i gdzie się znajduje? dodam jeszcze że jak zamykam kluczykiem w zamku to centralny zamyka i otwiera wszystkie zamki drzwi. POZDRAWIAM
Opublikowano

Witam

U mnie co prawda działał ale po jakimś czsie użytkowania zaczął przestawać działac, raz działał raz nie. Myślałem że to bateria, wymieniłem dwa komplety i nic, dalej tak samo, aż w końcu padł całkiem. Dodam że mam dwa kluczyki i w obydwu tak samo, jak działało to z dwoma kluczykami jak nie działało ta z zadnym. No ale do rzeczy. Naczytałem się w necie, naszperałem i padł wyrok na wzmacniacz sygnału który jest na lewym słupku w bagażniku. Kupiłem używany, wymieniłem i bez kodowania kluczyków centralny z pilota wkońcu ożył :D Nareszcie. Więc może i u Ciebie to jest przyczyną.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

U mnie nic nie pokazywało na kompie. Objawem ubocznym było też że jak włączałem podgrzewanie tylnej szyby to radio zaczynało strasznie szumieć. Tak jak już napisałem znajdziesz to na lewym tylnim słupku w bagażniku. Otwórz klape i pod tapicerką to znajdziesz.

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E39-5-Series-touring-Aerial-Amplifiers-/270694885197?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f06ac274d

tak to wygląda