Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam takie pytanie wymieniłem w mojej e46 sedan radio na Alpine CDE-111R, zamontowałem wzmacniacz Magnat 1200W i tube JBL GT5-1204BR, chcę teraz wymienić głosniki w aucie bo mi charczą, co proponujecie? i co w ogole powiedzie o tym połączeniu jakie dokonałem, powiem szczerze ze nie jestem do końca zadowolony bo zależało mi na tym by ten bass było słychać porządnie na zewnątrz a jest lipka.. może na ten temat też cos podpowiecie?
Opublikowano

Napisz jaki masz budżet, czego oczekujesz od zestawu i jakiej muzyki słuchasz :cool2: Wtedy coś więcej będzie można doradzić!

Poszło PW do Ciebie, odpisz jak możesz :8)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam podepnę się pod temat bo nie chce zakładać nowego z tego względu ze tu na forum mało ludzi pali się do pomocy i kupa tematów jest niedokończona. Auto to BMW E46 touring

A wiec chciałbym coś zmienić w CA fabrycznym zaznaczam ze nie jestem wymagającym fanem CA ale oryginał to porażka budżet jaki mogę przeznaczyć to max 1000zl ale im taniej tym lepiej

1. Czy jak podmienię w drzwiach przednich glosniki 13 na 13 dobrej firmy odseparowany zestawik to na oryginalnym radiu business cd zagra lepiej niż oryginalny zestaw czy trzeba wzmacniacz podpiąć? Z 16 sa chyba kłopoty i trzeba trochę kombinować a nie chce mi się bawić.

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
Prosty zestaw przedni 165 np Helix DB II ok 300zł. Prosty wzmacniacz 2 kanałowy używany ok 250zł. Reszta kasy zostaje Ci na wytłumienie drzwi i porządny montaż głośników. Tak najefektywniej wydasz 1000zł tym samym odczujesz największą poprawę brzmienia.
Opublikowano
a powiedz kolego czy dobre 13 bo ponoć w drzwiach siedza u mnie 13 dadzą lepszy efekt niż seria? Czy lepiej się pobawić i wrzucić 16.5

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Moje CA skończyło się na tym iż zrobiłem wygłuszenie drzwi i teraz proszę o pomoc chce kupić radio takie http://allegro.pl/bmw-e46-dvd-navi-gps-16-9-i1893375763.html

Głośniki przednie odseparowane interesują mnie 2 typy HERTZ tylko jaki model? HSK czy ESK a moze do wzmaka allpine to hertz dsk będą dobre? lub Morel Tempo 6 jeśli macie leprze propozycje to proszę pisać.

Wzmacniacz mam na oku ten http://allegro.pl/hifonics-txi-8400-i1900692829.html czy może taki http://allegro.pl/alpine-mrv-f407-gwarancja-i1888992634.html

dlaczego 4 kanałowy bo albo będzie sub albo takie same głośniki z tyłu

Od CA oczekuje przyjemnego głosu, czystego nie chodzi mi o łomot.

Opublikowano

Witam,

Nie bede cytowal ale postaram sie troche wytlumaczyc pare kwestii w tym temacie.

1. Wymiana glosnikow 13cm z orginalu na 13 cm "jakies firmy" nie bedzie poprawy w brzmieniu drzwi, gdyz glosnik nie posiada odpowiedniej komory do grania nie jest zamontowany stabilnie poprawa bedzie wtedy gdy wytniemy otwor w drziwach (blacha) i zamontujemy tam stabilnie glosnik 16 cm badz tez ta 13stke

2. W kilu e46 nie wkladalem wogole wzmacniacza tylko zainstalowalem glosniki dobrane mocowo pod radio ,badz tez orginalny wzmaczniacz bmw i naprawde kazdy wyjezdzal swoim samochodem zadowolony.

3. Wzmacniacz napewno jest konieczny przy rozbudowie systemu o subwoofer tylko musicie zwrocic uwage czy wzmacniacz i subwoofer sa dobrze dobrane. Kolega napisal wyzej, ze ma wzmacniacz magnata ktory ma 1200W jest to moc PMPO czyli po polsku sciema jest to moc podana przez producenta jako chwyt marketingowy a wzmaczniacz docelowo posiada jakies 100W w mostku mocy faktycznej czyli RMS niestety nie mozna sie sugerowac cyferkami czy tez podana moca bo nie jest ona rzeczywista tak samo ma sie to do glosnikow.