Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam okazje kupic X5 mam 2 pytania.

1.jest to model po lifcie i moim zdaniem nie ma xsenonów tylko lampy soczewkowe jezeli takie były, brak spryskiwaczy.

2.nie ma navi, i chciałbym zamontowac czy sie da i czy bedzie pasowac np. od e46.

Dziekuje za wszystkie odp.

Pozdrawiam :D :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Oczywiście były lampy bez xenonu.

Nawigacje można zamontować ale nie od E46 jeśli już to od E39 wiąże się to ze spora pracą jak i kosztami.

Dużo lepiej jest dołożyć i kupić z zamontowana fabrycznie.

Opublikowano

Wielkie dzieki za szybka odp. tak podejrzewalem ze to dużo pracy, kasy i pewnie nerwow tez, wiec autko sobie odpuszczam i szukam dalej tylko z navi :D i wogole.... :cool2:

Pozdrawiam !!!

Opublikowano
A ja podpowiem że jeśli auto jest na prawdę warte pieniędzy to nie patrzyłbym czy jest navi czy nie bo sam miałem taki dylemat i po oglądnięciu paru samochodów kupiłem bez navi ale w dobrym stanie i nie żałuje bo navigacje i tak używam przenośną , a nie rzadko jest tak że auto ma full bajerów (z czego część nie działa , połowy nie używamy ) które przysłaniają nam ogólny stan auta.Wiadomo najlepiej kupić auto z bajerami i zadbane ale to raczej ciężko chyba że w salonie. Pozdrawiam !!!!!
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

A ja wyznaczam sobie minimum wyposażenia i poniżej nie kupie choćby było jak nowe.

E53 wygląda w środku dość archaicznie a bez nawi ma wygląd z epoki kamienia .... :wink:

Opublikowano
A ja wyznaczam sobie minimum wyposażenia i poniżej nie kupie choćby było jak nowe.

E53 wygląda w środku dość archaicznie a bez nawi ma wygląd z epoki kamienia .... :wink:

ZGADZAM SIĘ Z KOLEGĄ W 100%. W mojej pierwszej e36 miałem el. szyby i to był dla mnie luksus, w następnej była już klima a teraz jest duża navi i webasto. W następnej będę chciał mieć TV. :D :D :D :D :D A za kilka lat dvd w zagłowkach.

Opublikowano

Czy ja wiem :?: zawsze można auto doposażyć więc nie wiem czy to jest dobre podejście, a co do drugiej części wypowiedzi, to o gustach nie dyskutuje się :norty:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Osobiście doposażałem jedną moja E53 w nawi i raczej wolałbym już tego uniknąć.

Po pierwsze to koszt spory samej nawi z pierdołami a po drugie aby było wszystko w pełni funkcjonalne trzeba jeszcze zmienić licznik......

Można też dołożyć sobie tańszy Dynawin ale większego g...a jeszcze nie widziałem i muszę przyznać że wstyd z tym jeździć... :| to gra jak stare Safari :wink:

Opublikowano
Osobiście doposażałem jedną moja E53 w nawi i raczej wolałbym już tego uniknąć.

Po pierwsze to koszt spory samej nawi z pierdołami a po drugie aby było wszystko w pełni funkcjonalne trzeba jeszcze zmienić licznik

hmmm... :think:

to może ja coś dodam od siebie... a raczej zapytam z ciekawości... możesz coś więcej w tym temacie... :?:

zwłaszcza interesuje mnie wypowiedź na temat potrzeby wymiany licznika... gdyż już kilkakrotnie rozmawiałem z sebastem (BKP) na temat wymiany podstawowego zestawu na zestaw z nawigacją w E39 czy w E53 i nigdy nie wspominał o potrzebie wymiany licznika by to wszystko działało... :oops:

pozdrawiam

cosmo

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Bez zmiany licznika nawi śmiga normalnie brak jest tylko komputera pokładowego.

No chyba że coś się w temacie zmieniło bo robiłem to 2 lata temu.