Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. u mnie w bemce 1.8 m40 na gazie na wolnych obrotach nie chodzi na wszystkie cylindy, obroty sa 800 i slychac jak nie chodzi na wszystkie, dopiero od okolo 1500 obr jest dobrze. na benzynie jest dobrze ale troszke obroty faluja na benzynie a na lpg nie. siły ma sporo jak na ten rok, przyspieszenie tez jest dobre ale to ze nie chodzi na wszystkie na wolnych obrotach to mnie denerwuje i martwi. Co to moze byc?? tak myslałem ze moze swiece?
Opublikowano
zmien tytuł na poprawny i tez mi sie wydaje ze jak niegra na wszystkie gary to elektryka a jak ci faluje na benie a na lpg nie to przeplywka ale to raczej nic niema wspulnego z niechodzacym garem
Opublikowano
Sprawdz czy silnik nie podsysa lewego powietrza, przeczyść przepustnicę oraz sprawdz kompresje na kazdym z cylindrów. Wina lezy po stronie silnika a nie instalaji gazowej. Proponuje tez zdjąc instalacje (mikser) i wtedy naprawiac dopiero po naprawie załozyc gaz.
Opublikowano
Silnik nie podsysa lewego powietrza bo sprawdzałem, przepustnice postaram sie sprawdzic jak najszybciej bede mógl, tylko nie wiem czy trzeba bedzie go po podłaczeniu przepustnicy podlaczyc pod kompa bo słyszalem ze trzeba obroty wyregulowac.Prawda to?
Opublikowano
gadalem dzisiaj z kolega co sie troche zna na mechanice i powiedział ze moze wina jest po stronie strumienicy chociaz zdaje mi sie ze to nie ma sensu
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mialem to samo w tym samym aucie, siadly pieprzone valtek zolte po 15 000, po wymianie na czerwone wszystko ok, ale jak juz bedziesz zmienial wtryski to najlepiej Hana cena do jakosci super.

pozdrawiam!!!

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Ja bym jeszcze sprawdził cewki zapłonowe. Bo u mnie były podobne objawy i okazało się że to właśnie cewki nawalają.