Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, stałem sie szczesliwym posiadaczem bmw e36 316 coupe. Od poczatku duzo palila i obroty niskie na luzie skakały. Od dwóch dni mam problem.

Stało się tak. Jechał normalnie jak zawsze bez problemu, i musiałem wjechać na pewne załamanie, zjezdzajac z niego przetarłem podwoziem (sportowe zawieszenie) zgasiłem, a gdy chciałem odpalić zonk .... kręci normalnie ale nie pali :( po czasei zaczął coś łapać a po 10 mintach wsiadłem i jak gdyby nigdy nic odpalił i pojechałem tak dzialał dwa dni i dzis sytuacja się powtórzyła tylko odpaliłem i zgasł odczekałem 10 minut i zapalił jakby nigdy nic. Tydzien temu sonde lambde robiłem i kompa kasowałem. Jaka moze byc przyczyna? błąd komputera? urwalem cos?

Opublikowano
Może zgniotłeś filtr paliwa pod spodem albo któryś z wężyków od paliwa? Po prostu nie podaje paliwa, nawet jak byś sonde urwał to by Ci odpalił. Coś z podaniem paliwa, mogłeś coś urwać albo zagnieść. Wejdź pod auto i zobacz... Patrz od baku na niebieskie przewody aż do silnika, zobacz czy nigdzie nie jest zagnieciony albo filtr paliwa czy jest cały.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Może zgniotłeś filtr paliwa pod spodem albo któryś z wężyków od paliwa? Po prostu nie podaje paliwa, nawet jak byś sonde urwał to by Ci odpalił. Coś z podaniem paliwa, mogłeś coś urwać albo zagnieść. Wejdź pod auto i zobacz... Patrz od baku na niebieskie przewody aż do silnika, zobacz czy nigdzie nie jest zagnieciony albo filtr paliwa czy jest cały.

Tak zrobie, muszę zajrzeć jutro na podnośnik go dam (chociaz jak podlewarowałem to nić nie zobaczyłem dziwnego). Myślałem, że może coś się odczepił? bo bmw lub mieć rózne rzeczy w niedostepnych miejscach jak zdązyłem zauważyć :)