Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Posiadam silnik m30b30 i go dostałem pod zastaw ale nie wiem ile ma przejechane km silnik ładnie pracuje nic nie dzwoni ani nie puka.

Jak to sprawdzic ile ma przejechane silnik.

Pozdrawiam

Opublikowano
Przebiegu nie sprawdzisz,napewno nie za pomocą testów zegarów:)Choć niektórzy twierdzą,że tam jest zapisany faktyczny przebieg:).Jeśli cię to bardzo nurtuje możesz rozebrać silnik na części i pomierzyć wszystkie części,suwmiarka,mikrometr do ręki i do dzieła....,ale nie rozumiem,skoro silnik dobrze pracuje to po ci znać jego przebieg,czy to ważne?
Nur bmw e32
Opublikowano

Dość obiektywną miarą stanu silnika jest ciśnienie jego.

Co do przebiegu moja była M60 w E38 miała 470tyś km i też chodziła pięknie, a ciśnienia idealne.

Powiem tak jak ładnie chodzi to się ciesz bo już ich w dobrym stanie jest coraz mniej.

Przebiegu nie sprawdzisz,napewno nie za pomocą testów zegarów:)Choć niektórzy twierdzą,że tam jest zapisany faktyczny przebieg:).

Taka prawda!!!! Ludzie wolą jak im się cofnie silnik. Miałem kiedyś Volvo 760 2.4 R6 TDI z 87roku. Faktyczny przebieg prawie milion kilometrów, wystawiłem go na allegro a tam żaden nie miał więcej niż 250tyś km. Stała 2 tyg bez odzewu. Za miesiąc cofnąłem licznik (albo pchnąłem go do przodu?) na 470tyś i sprzedałem w dwa dni. Facet który go kupił i tak kręcił nosem na ten przebieg chociaż auto chodziło pięknie (przy 700tyś zrobiony był kapitalny remont -tłoki, szlif, głowica itp.)

Ludzie chcą mieć 10 letniego diesla z przebiegiem 150 tyś km.....................................więc handlarze takie im fundują :D :D :D :norty: