Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto chodzi, sa takie wzkazania:

http://images39.fotosik.pl/519/d35ec6c541924529m.jpg

Jezdze normalnie nic sie nie dzieje. natomiast jak przegonie samochod, wolne obroty zaczynaja falowac, silnik zaczyna drzec, wtedy wzkazania sa takie...

http://images46.fotosik.pl/504/e01e6f9aa5f6adacm.jpg

5 i 6 wtrysk nadaja sie do wymiany? czy to moze tylko rozpylacze?

A pompa progowa ile powinna dawac? 3.8-4.0? a moja daje 3.6 to zle? za malo?

http://images47.fotosik.pl/524/2cfb5faf0d8c49bcm.jpg

Opublikowano
witaj ta pompa to troche mało daje, mam u siebie to samo, twój pomiar cisnienia tej pompki jest na biegu jałowym czy w czasie jazdy, u mnie na wyzszych obrotach cisnienie spada do 3 barów
Opublikowano
tak sprawdz w czasie jazdy będzie najlepiej, pompkę progową mozesz sprawdzic bez jazdy dodaj gazu tylko i zobacz jakie będzie cisnienie, co do wtrysków chyba tez tak mozna ale na 100procent nie jestem pewien, powiem ci tak jak u siebie sprawdzałem te wtryski na biegu jałowym na kompie wskazywały pomiary od 0,5 do 1 po dodaniu gazu wszędzie mam 0 . Nie wiem ale to chyba dobrze
Opublikowano

Co teraz zrobic??

Zobaczyc dokladnie co sie dzieje w baku i w jakim stanie jest ta pompa? [moze to jakies zabrudzony smok? dlatego pompa niepompuje takiego cisnienia jakie powinno? a wlasnie w ogole jakie powinno byc cisnienie w tej pompie?

czy od razu kupic nowa pompe?

Opublikowano
kup nowa pompe :cool2: powinna pompowac okolo 4bary jak mniej to wymiana co do wtryskiwaczy tez nadaja sie do wymiany ale nie sugeruj sie inpa tylko podjedz do mechanika niech sprawdzi na maszynie cisnieniowo ktory trzeba wymienic
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masz za niskie ciśnienie na pompie progowej.

Co do wtrysków to jeszcze w normie. Po wymianie pompy sprawdź jeszcze raz wtryski.

Opublikowano

"zregenerowałem" wszystkie wtryski, tzn. wymieniłem wszystkie rozpylacze na nowe BOSCH. Wtryski zostały poddane szczegolowym testa na specjalnej maszynie, maja idalne dawki,parametry.

Po odpaleniu samochodu obroty nadal faluja, a silnik chodzi nierówno!!

Czy mam skasować opcję adaptacji "adjustment values"?

Opublikowano
"zregenerowałem" wszystkie wtryski, tzn. wymieniłem wszystkie rozpylacze na nowe BOSCH. Wtryski zostały poddane szczegolowym testa na specjalnej maszynie, maja idalne dawki,parametry.

Po odpaleniu samochodu obroty nadal faluja, a silnik chodzi nierówno!!

Czy mam skasować opcję adaptacji "adjustment values"?

Ja bym to zrobił.

Ile kosztowała Cię regeneracja i jaki to przyniosło skutek w dźwięku/głośności pracy silnika?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witaj MaXoss i jak naprawiłeś swoją furkę, gdzie robiłes regeneracje tych wtrysków i ile płaciłeś, pompę progową masz nową czy tez po regeneracji.
Opublikowano

Regeneracja 6 wtryskow, tzn wymiana rozpylaczy i uszczelek wtrysku.

rozpylacz 250zl, sprawdzenie wtrysku 70zl, robocizna 50zl od każdego wtrysku.. 2220zł.

odkad mam samochod czyli ponad po roku pompy nie ruszalem.