Skocz do zawartości

problem z zamknięciem szyby- SZYBKA POMOC!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mianowicie; mam szyby sterowane elektrycznie. Zepsuły się dzisiaj "przyciski" do zamykania-otwierania (a szyba w połowie jest otwarta), jak inaczej zamknąć szybę (połączenie jakiś kabli, czy coś?)

Proszę o szybką pomoc, bo szyba otwarta a ma dzisiaj padać :/

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano
zapewne opcja z wstawieniem auta do garażu odpada .. prawda ?? :) no to musisz dobrać się do boczku i podłączyć na + i - i powinno pójść w górę jeżeli nie pójdzie to hymmm nie wiem, wiem że przełącznik ma 3 położenia tak samo jak lampki często też mają 3 położenia może warto kabelki przełożyć do takiego przełącznika i wtedy powinno działać prowizorka ale spróbuj...

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

Opublikowano

Więc problem rozwiązany (ściągnąłem boczek kabelkami od aku połączyłem + i - i szyba poszła do góry) :)

Nie rozumiem tylko dlaczego padł ten "przełącznik sterowania" (jak go rozebrałem było tak jakby "nadpalenie" jakby się zrobiło spięcie- przy przycisku od kierowcy) a nie wywaliło bezpiecznika...

Opublikowano
przełączniki to wogóle inny rozdział nie musiało być zwarcia właśnie .... jak by było to by bezpiecznik trzasnął (jeżeli go posiadasz i nie jest walnięty:P) a wystarczy że kawałeczek kabelka wystawał (bez izolacji) i już masz odpowiedz ... kable przecierz się nagrzewają bo to metal więc i jak jakaś część dotykała (plastikowa) drucika nie w oplocie to dostawało temp. i się topiło... i już masz wyjaśnienie...

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

Opublikowano

Dobra - rozumiem :)

więc teraz poszukuje takowych przełączników na "2szyby" :) (proszę o PW)