Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czytałem już na forum, że da się przełożyć przednie fotele z E46 do E36, nie wiem natomiast czy tylna kanapa podejdzie. Chciałbym zmienić cały komplet oprócz boczków.

dzieki za odp

Opublikowano
wydaje mi sie ze nawet ja poruszałem ten temat...także...będa pasować..ale trzeba coś przerabiać może tzw: szyny czy coś... a tylna kanapa..wątpię....
Opublikowano
Dostałem info od Berni BMW, że tylne siedzisko spokojnie pasuje z E46 do E36, czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć dając sobie rękę obciąć :) ?
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Hejka

(fotele z e46 sedan bez dzielonej kanapy tylnej do e36 sedan)

Powracając do tematu foteli dla wszystkich, którzy pytali i będą pytać czy fotele od e46 pasują do e36. Przednie fotele po powiększeniu tylnych otworów na śruby pasują (sprawdzone w dniu dzisiejszym zamontowałem fotel kierowcy). W przednich fotelach dobrze mieć też pasy od e46 i napinacze pirotechniczne od e46 ponieważ przekładając od e36 pasy można przykręcić aczkolwiek żeby nic nie szlifować, gwintować itd trzeba wyciąć trochę plastiku z tej plastikowej nakładki na prowadnicę no chyba że ktoś nie potrzebuje jej zakładać natomiast napinacze przestają być pirotechniczne bo w e36 mają trochę inną konstrukcję natomiast da się je przykręcić i będą spełniać swą rolę jako pasy.

Co do tylnej kanapy to dolna część wchodzi i po delikatnym dopasowaniu mocowań (trzeba jedno z mocowań przyciąć lub jak kto woli pod szlifować) niestety jest też drugi problem bo dolna część kanapy tylnej w e46 jest szersza i zasłania miejsca wpięcia pasów w e36 przynajmniej w sedanie tak jest za to górna część kanapy nie pasuje (za szeroka mocowania się nie zgrywają ponoć wszystko można przerobić ale tu za dużo rzeźbienia).