Skocz do zawartości

problem z nadmuchem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
czesc wszystkim . mam taki problem z moim e39 ze jak ustawiam temperature powietrza tym pokretlem na konsoli to albo leci gorace powietrze albo zimne , niema takiego czegos ze jest takie srednie jak ja bym chcial . co to moze byc waszym zdaniem bo jest to bardzo denerwujace :?
Opublikowano
Najpierw użyj SZUKAJ na forum. Zacznij od słowa "jeż" :) Niekoniecznie to jest rozwiązanie problemu ale wokół tego słowa najwięcej jest tematów z dmuchawą.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
to nie jest jez napewno bo wymienialem go w e46 i jak niedzialal to nadmuchu wcale nie bylo albo jak byl to sam sie wylanczal :wink:
Opublikowano
czesc wszystkim . mam taki problem z moim e39 ze jak ustawiam temperature powietrza tym pokretlem na konsoli to albo leci gorace powietrze albo zimne , niema takiego czegos ze jest takie srednie jak ja bym chcial . co to moze byc waszym zdaniem bo jest to bardzo denerwujace :?

jakim pokrętłem ?

między nadmuchami ? jak tak to to jest bardzo niedokładne

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
chodzi mi o te pokretlo na konsoli od temperatury powietrza te ktorym sie ustawia czy ma leciec cieple czy zimne tam sa trzy takie pokretla
Opublikowano
chodzi mi o te pokretlo na konsoli od temperatury powietrza te ktorym sie ustawia czy ma leciec cieple czy zimne tam sa trzy takie pokretla

masz panel bez klimatronika ???

z pokrętłami ?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
no wlasnie jakos tak dziwnie mam. w aucie prawie wszystko jest a klimatronika nie ma . nawet w e46 mam :evil:
Opublikowano
no wlasnie jakos tak dziwnie mam. w aucie prawie wszystko jest a klimatronika nie ma . nawet w e46 mam :evil:

no to za ogrzewanie i tak odpowiada jeż i elektrozawory

ciężko tak zgadnąć czemu masz tylko skrajne temperatury - najprawdopodobniej zaworki mają już spękane gumki więc nie można nimi precyzyjnie sterować (wymieniałem z kumplem bo tak miał)

zobacz czy elektrozaworki nie są mokre od płynu

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
no dobra sprawdze . dzieki :!:
Opublikowano
..podłącze się pod temat...czy to normalne ...zimą przejade krótki odcinek(silnik jeszcze zimny) tak około 500m zgasze motor zamkne samochód i jeszcze przez jakiś czas słychać że pracuje wentylator dmuchawy
Opublikowano
..podłącze się pod temat...czy to normalne ...zimą przejade krótki odcinek(silnik jeszcze zimny) tak około 500m zgasze motor zamkne samochód i jeszcze przez jakiś czas słychać że pracuje wentylator dmuchawy

nienormalne - typowy objaw padniętego jeża

jak Ci się jeszcze dmuchawa sama zacznie w nocy włanczać to rano będziesz bez prądu

Opublikowano
:mad2: ...dzieki własnie tak mam....2-4 tygodnie i aku leży :cool2:
Opublikowano

Kolego, a czy ten wentylator dmuchawy to nie przypadkiem webasto ? :)

Kiedy robisz małe odcinki to aku zawsze będzie leżał - nie zdąży się podładować. Jedyny sposób to wyciągać aku i podłądowywać, albo zamienić na benzyniaka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Tez mi to przyszlo do glowy ze to webasto. Moze masz ustawione jakies dogrzewanie silnika . Wyciagnij bezpiecznin od webasto ten w bagażniku i bedziesz wiedzial czy to to :wink: