Skocz do zawartości

BMW E39 523i: Pomocy świecą się kontrolki ABS, ASC, podusze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja mam podobny problem,najpierw zaswiecily sie abs i asc(czasem gasly) ale teraz zapalily sie na stale.wczoraj padl predkosciomierz i ekonomizer :duh: ale po przeczyszczeniu znow dziala :) .mam pytanie czy mozliwe ze abs i asc to bledy na komputerze??czy pomoze rozlaczenie akumulatora i ponowne podlaczenie??czy tylko podpiecie pod kompa??
Opublikowano
ja mam podobny problem,najpierw zaswiecily sie abs i asc(czasem gasly) ale teraz zapalily sie na stale.wczoraj padl predkosciomierz i ekonomizer :duh: ale po przeczyszczeniu znow dziala :) .mam pytanie czy mozliwe ze abs i asc to bledy na komputerze??czy pomoze rozlaczenie akumulatora i ponowne podlaczenie??czy tylko podpiecie pod kompa??

jeden czujnik naprawiłeś ale padł jeszcze jakiś inny

jak będą wszystkie sprawne to układ sam się zdiagnozuje i wyłączy kontrolki

Opublikowano

Witam

U mnie jak był bardzo słaby akumulator, bo nie miałem ładowania też paliły się wszystkie kontrolki od trakcji, poduszek,abs i nie było tych systemów ;/

Opublikowano

Ja przerabiałem ten problem tydzień temu.Najpierw zapaliły się kontrolki od abs i asc, zaczął wariować licznik i ekonomizer oraz skrzynia przechodziła w tryb awaryjny.Komp wykazał oczywiście tylne lewe koło(odpowiedzialne za odczyt prędkości)z tąd kłopoty z licznikiem. Wykluczyłem sterownik ponieważ autko jest z przed września 98r i zabrałem sie za czujnik. Po rozłączeniu wtyczki zmierzyłem go miernikiem, wykazywał jakieś dziwne zmienne wartości. Czujnik wymontowałem (z małymi problemami :x ) wymieniłem na ORYGINALNY oczywiście( koszt 260 zł po małym rabacie) i problem znikł :D . Błędy jak najbardziej trzeba kompem wykasować, u mnie wykazało również błędy w skrzyni( przy automacie warto zwrócic uwagę na to)...

I tak było pięknie aż do wczoraj kiedy znowu zapaliły się kontrolki od abs i asc :( , ale bez wariacji licznika i ekonomizera...w ciemno obstawiłem prawe koło... a komp to potwierdził...czyli jakaś solidarność czujników :shock: .

Wczoraj wykasowałem błąd i było ok aż do dzisiaj kiedy kontrolki znowu się zapaliły...

Mam nadzieję że to może gdzieś na wtyczce nie domaga...ale to już chyba przesadny optymizm.

Opublikowano
hehe bunia zwariowala :mad2: ja przeczyszcze moze jeszcze raz czujniki,pojade na skasowanie bledow.moze to cos pomoze :cry2:
  • 5 miesięcy temu...