Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E36 318i 1998r piloty i alarm fabryczne, kluczyk tylko drzwi kierowcy

- Podchodzę rano do samochodu, naciskam na pilota, brak reakcji

- Wkładam kluczyk ręcznie do drzwi i nie mogę przekręcić (zamarznięte), uaktywnia się alarm, migają awaryjne, brak syreny

- Wymieniam baterię w pilocie, brak reakcji pilota, chodzę dookoła próbując naciskać na pilota z 20x, brak reakcji

- Po kilkunastu minutach samochód otwiera się centralnie (wyskakują wszystkie rygle)

- Wsiadam, przekręcam kluczyk, odpala od razu, brak blokad zapłonu, jadę 130km, wysiadam, naciskam na pilota w celu zamknięcia samochodu, brak reakcji

- Wciskam ręcznie rygle w drzwiach tylnych, z przodu po stronie pasażera wciskam rygiel a on odskakuje, nie da się wcisnąć ręką, podnosi się od razu, drzwi kierowcy zamykam kluczykiem

# aktualnie mam zamknięte wszystkie zamki poza drzwiami pasażera, diody alarmu nie migają, tak jakby był wyłączony stan czuwania, pilot nie reaguje, próbowałem go kodować (i zapasowy też), bez zmian

# przed wystąpieniem problemu miałem funkcję automatycznego domykania okien i szyberdachu jak trzymałem dłużej przekręcony kluczyk w drzwiach, od tamtego felernego poranka nie działa, brak reakcji, tylko drzwi kierowcy się zamykają

# przed wystąpieniem problemu jak siedziałem w środku i wcisnąłem rygiel od drzwi kierowcy to się zamykały wszystkie zamki, teraz brak reakcji centralnego, zamyka się tylko ten który wcisnę poza drzwiami pasażera

# elektryczne sterowanie szybami działa, lampka po wejściu do samochodu i zamknięciu wszystkich drzwi gaśnie po jakimś czasie

Pomóżcie mi wrócić do tego wspaniałego dnia przed tym felernym, kiedy mogłem się cieszyć swoim wspaniałym BMW, tak jak Wy :) Proszę o porady dość szczegółowe, bo moja wiedza mechaniczna jest na niskim poziomie, piszcie jak laikowi ;)

Dzięki wielkie i do zobaczenia na drogach i zlotach. Wierzę, że mi pomożecie :)

Opublikowano

To widać przy otwartych drzwiach czy trzeba coś rozkręcać? Mam zobaczyć czy jest w całości ten element zaznaczony strzałką?

Zrobiłem z kolegą eksperyment: trzymałem wciśnięty rygiel ręką od środka, a kolega miał spróbować czy otworzy drzwi od zewnątrz - otworzył tak jakbym nie miał wciśniętego - bez problemu.

Sory, że pytam o podstawy podstaw, ale każdy z Was też zaczynał od tego samego poziomu wiedzy :)

Opublikowano
to mi bardziej wygląda na cięgno siłownika, może nie chowa się do końca, mój znajomy miał tak jak było bardzo zimno, niestety by do zbadać trzeba rozebrać boczki drzwi.
tel. 514.99.46.99