Skocz do zawartości

318i centralny zamek nie zawsze działa na mrozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie,szukałem na forum ale nie znalazłem.mamtaki problem że gdy zaczęły sie duże mrozy ,centralny zamek raz działał raz nie tzn.tak jakby nie miał siły zamknąć lub otworzyć (obojętnie czy z pilota czy z kluczyka).kiedy zrobiło się troche cieplej działał przez dwa dni.teraz centralny wogóle nie działa.bezpieczniki dobre.w pilocie wymienione baterie.acha,jednym przyciskiem w pilocie np.zamykam centralny i uaktywniam alarm.alarm działa bez problemu
Opublikowano

Przedewszystkim sprawdz kable na laczeniu klapy bagaznika z nadwoziem auta !!!

I poprzegladaj forum, jest juz wiele tematów taki jak ten !!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam serdecznie ,zrobiło się troche cieplej no i zacząłem naprawiać samochód,jest jeszcze taki problem że jak otworze drzwi w samochodzie obojętnie które nie ma w środku oświetlenia(przełącznik w pozycji środkowej)ale jak nacisne krańcówke w słupku to zapala się czerwona dioda ta od alarmu.prosze o pomoc
Opublikowano
Skoro lampka od alarmu zapala sie po wcisnieciu krancowki to ja bym sprawdzil pozostale czujniki czy sa ok
Opublikowano
czy mógłbyś napisać gdzie jeszcze znajdują się czujniki np te od tylnich drzwi

nie jestem pewien ale tez chyba sa w slupku tam gdzie drzwi sie trzymaja

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam serdecznie ,centralny nadal nie działa ,czy jest możliwość przełożenia siłownika centralnego z prawych drzwi do lewych (sprwdzając w ten sposób siłownik czy jest dobry)
Opublikowano
Panowie,w klapie bagażnika do siłownika są podłączone dwie kostki w jednej jest biały i niebieski kabel ,z tego co wiem jest to sterowanie centralnym jak podłącze miernik do tych kabli to zaczyna pikać tzn. że one są połączone gdzieś razem.czy tak ma być ?
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Co prawda miernikiem nie mialem sie okazji jeszcze bawic i nie bardzo wiem co oznacza pikanie ale z tego co pamietam to na niebieskim i na bialym zawsze jest plus non stop