Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,w mojej e46 330d od ok tygodnia słychac głównie przy ruszaniu z miejsca i przyspieszaniu cykający wtryskiwacz. Cykanie ustaje przy ok 2800obr/min. Po podpięciu pod impe żadnych błęów. Auto pali idealnie, silnik nie szarpie i nie kopci. A teraz pytanie co dalej robić jeździc aż padnie, regenerować wtrysk jeśli tak to gdzie we Wrocławiu, czy wymienić na używke (nowy odpada). W inpie korekcja wtrysków w granicach -1 do +1 więc igła. Tylko nie wiem dlaczego przy obrotach wyższych nić (tzw wolne) korekcja w inpie się zeruje na 0 i możliwy jest odczyt parametrów tylko na wolnych obrotach. Jeśli podczas jazdy puszcze gaz cykanie zanika. Auto w manualu 184Km po wirusie na ok 210Km. Do tej pory zero problemów (ps mam teraz drugi silnik bo pierwszy w serii przy przebiegu ok 280 tys km przytarł się na czwartym cylindrze) ten pochodzi z anglika mam go 1,5roku przebieg ok 200tys