Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem ostatnio alufelgi z oponami z tej aukcji http://allegro.pl/bmw-alufelgi-16-205-55-e90-e46-e36-run-flat-ssr-i1376002123.html. Z racji tego, że jestem początkującym użytkownikiem BMW mam do Was pytanie, czy te alufelgi będą pasowały do mojego auta? Jeżdżę BMW E46 318ti Compact 2003r. Parę dni po zakupie trochę zacząłem się martwić o ET, które wg. katalogu BMW powinno wynosić 47 a te zakupione mają 34. Bardzo proszę i liczę na odpowiedź. Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Opublikowano

to są felgi z e90, ale będą na 100% pasowały do Twojego samochodu

et powinno być w granicach 50-30

przy tych felgach, ich szerokości, oponach nie masz kompletnie co się obawiać o to, że coś może nie pasować :)

martwią mnie opony runonflat

nie chodzi o pogorszenie komfortu - na 16" nie będzie źle

raczej na pewno nie masz czujnika ciśnienia w kolach, więc jak będziesz miał dziurę w oponie nie zauważysz tego..

na oponach run flat można po przebiciu jechać średnio 100km przy prędkości max 70-80km/h, możesz nie wiedzieć, że masz dziurę i po prostu zniszczysz oponę od wewnątrz

moja propozycja - zostaw sobie felgi, bo są fajne, opony sprzedaj i kup zwykłe

Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź, tak naprawdę szukałem samych alufelg w tym modelu, sprzedający nie chciał ich sprzedać bez opon więc wziąłem je w komplecie, zresztą obniżył przy tym cenę :) Poza tym i tak miałem zamiar na wiosnę kupić nowe opony, no... ale zobaczymy.. może jeszcze jeden sezon przejeżdżę na tych właśnie kupionych.

Wracają do felg, czy wizualnie będzie ok? tzn. nie będą delikatnie wystawały poza nadkole? czy też z kolei nie będą za bardzo schowane? Jak już wcześniej wspominałem, dopiero zaczynam swoją przygodę z BMW i na Was, doświadczonych użytkowników BMW, bardzo liczę :)

Pozdrawiam

Opublikowano

będzie w sam raz, nie wystawać i nie schowane

te felgi są całkiem fajne, o ile w e90 mi się nie podobają (chyba, że na zimę) to w e36/e46 wyglądają przyjemnie

kolejny plus to że są trwałe, raczej ich nie pogniesz tak łatwo