Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem po ostatniej wizycie, na stacji diagnostycznej pan nie chciał dać mi przeglądu ponieważ mam źle ustawione światła, próbował je ustawić ale bez skutku.

Mój problem polega na tym iż regulacja która jest od światel ta taka co jak śruba wygląda nie reaguje na krecenie nią. Dodatkowo jak stoje na postoju to od czasu do czasu slysze jak chodza silniczki od swiatel tak jak by chcialy cos przestawiac a nie umieją.

Mam zamiar wyjąć lampy, rozkręcić je, przy okazji tej czynności wyczyści i zamontować ringi.

Ale moje pytanie jest takie czy jak rokrecę lampę i dojdę do miejsca zakonczenia tych srub regulacyjnych to dam rade znaleźć "punkt środkowy". Podejrzewam ze te sruby ktore sa do regulacji sa przekrecone ktoś krecił nimi za duzo i wyszly z jakiejs prowadnicy albo cos, jesli sie myle to mnie poprawcie.

Chce ustawić lampy w jakimś neutralnym miejscu na środku tej regulacji i potem pojechac na stacje diagnostyczną zeby je ustawili.

Opublikowano
Zalezy jakie lampy ZKW czy Bosch? W bosch'a podobno jest latwiej o wiele chociaz pewny nie jestem :D Ja swoje ZKW jak rozkrecalem cale,wyciagalem odblysnik to strasznie sie balem zeby to pozniej poustawiac ja staralem sie jakos zaznaczyc w momencie wyciagania ile wystaje tej srobki od regulacji . Lampy swieca dobrze ze tak rzeknę :8)
Opublikowano
właśnie mam przed sobą lampę, ta przekładnia do regulacji w środek wchodzi dość długa śruba która jest wkręcana w plastik, jak wykręciłem ją to jedyny sposób by regulacja znów chciała działać to dociśnięcie odblasku gdyż wyskakuje z gwintu. Więc myślę że i tak jest u Ciebie, ktoś kręcił aż wykręcił. jeżeli chcesz zdjęcia jak to wygląda to proszę o priv.
tel. 514.99.46.99