Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadaczy X5 panowie mam takie pytanko jak w temacie.....co z autami z usa warto takim samochodem sie zainteresowac czy lepiej odpuscic i szukac tylko wersji europejskiej?wiadomo ze auto za oceanu malo ktory jest bez histori wypadkowej...i jak wypada serwis takiego auta sa problemy z czesciami itp.....z gory dzieki za info...nie ukrywam ze szukam e60 ale wczoraj mialem okazje przejechac sie X5 silnik 4,4 od znajomego i chyba zmienie zdanie i bede szukal wlasnie taki samochod rocznik 04/05,,,,,w benzynie....
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Auta z USA maja tę zaletę że bardzo łatwo sprawdzić w jakim stanie opuszczały Stany.Wystarczy sprawdzić w Carfax.
Opublikowano
Auta z USA maja tę zaletę że bardzo łatwo sprawdzić w jakim stanie opuszczały Stany.Wystarczy sprawdzić w Carfax.

dokladnie tak ...tylko nie wiem jak z serwisowaniem takiego auta...

Opublikowano

Ale Carfax przechowuje dane do pół roku. 95% aut z USA to mniej lub bardziej powypadkowe. Jeśli trafisz na uczciwego sprzedawcę to kupisz dobrze, jeśli nie to rożnie może być:)) Możesz kupić też przez firmę która sprowadza takie auta i wtedy widzisz co licytujesz.

Ja mam parę aut z USA i nie narzekam, z serwisem nie ma problemu. Auta są full wypas i tyle. A przy obecnej pogodzie inni stoją a Ty w X-ie gonisz do przodu:))

Opublikowano
Ale Carfax przechowuje dane do pół roku. 95% aut z USA to mniej lub bardziej powypadkowe. Jeśli trafisz na uczciwego sprzedawcę to kupisz dobrze, jeśli nie to rożnie może być:)) Możesz kupić też przez firmę która sprowadza takie auta i wtedy widzisz co licytujesz.

Ja mam parę aut z USA i nie narzekam, z serwisem nie ma problemu. Auta są full wypas i tyle. A przy obecnej pogodzie inni stoją a Ty w X-ie gonisz do przodu:))

swiete slowa z tą pogodą mam tylko nadzieje ze do kwoty 80tys zł cos znajde dobrego....

Opublikowano

Ja mam parę aut z USA i nie narzekam, z serwisem nie ma problemu. Auta są full wypas i tyle. :nienie: A przy obecnej pogodzie inni stoją a Ty w X-ie gonisz do przodu:))

swiete slowa z tą pogodą mam tylko nadzieje ze do kwoty 80tys zł cos znajde dobrego....

Akurat wersje ze Stanów to nie żaden full wypas, tylko golasy o dużych silnikach, z wyposażenia z reguły kicha

Opublikowano

Jeszcze raz bo coś się żle kliknęło.

Nie zgodzę się z kolegą że auta z usa to golasy.

Choć dla każdego golas znaczy coś innego.

W USA sprzedają 2-3 warianty przy jednym silniku auta, a lista dodatków jest na jednej stronie, natomiast u nas jeden silnik a dodatków na 10 stron i słono kosztują.

Proponuję odwiedzić stronę BMWUSA AUDIUSA i się wszystko wyjaśni.

Nie wiem Kolego jakie masz doświadczenie ale mój brat sprowadził ze 20 aut różnych marek i wszystkie były super wyposażone.

Mój X był na 19-ach, pełne skóry i elektryka, podgrzewane wszystkie fotele i kierownica, rolety w drzwiach , szklany dach, ksenony, czujniki parkowania, jedyne czego nie miał to nawigacji.

A silniki duże to fakt. Ale każdy kupuje to co lubi i na co go stać. Mi nie robi różnicy czy pali 8 czy 28 na 100.

W USA w połowie roku sprzedają auta z roku następnego i tak można trafić auto z 2005 rok produkcji 2006.

Parę takich aut rejestrowałem i byłem rok do przodu:)) Da się da:))

Pozdrawiam

Opublikowano
,,,jesli chodzi omnie to naprawde jest mi to obojetne czy auto pochodzi z usa czy tez jest z europy...najbardziej interesuje mnie tylko serwis takiego auta i dostepnosc czesci a silnik im wiekszy tym lepszy...."_:)
Opublikowano

I tu się z Tobą zgadzam. Każdy ma swoje preferencje, ale benzyna to benzyna.

A serwis no cóż, ja ostatnio zmieniałem klocki i czujniki przód i tył 500 zł + flaszka za wymianę w serwisie około 1000 przód i 800 tył.

Na głównej stronie Masz zakładkę polecane warsztaty i wcale z ASO nie musisz korzystać.

Samochód sam w sobie jest zaje...ty koniec kropka.

Ja dodatkowo wyciszyłem całe auto, dołożyłem profesjonalny system audio + dvd + subw i teraz to jest to:))

Choć już chodzi za mną X6M:))

Opublikowano

A serwis no cóż, ja ostatnio zmieniałem klocki i czujniki przód i tył 500 zł + flaszka za wymianę w serwisie około 1000 przód i 800 tył.

Na głównej stronie Masz zakładkę polecane warsztaty i wcale z ASO nie musisz korzystać.

Ja dodatkowo wyciszyłem całe auto, dołożyłem profesjonalny system audio + dvd + subw i teraz to jest to:))

no wlasnie zmieniaj zmieniaj a ja biore twoją X5...

Opublikowano (edytowane)

HAHAAH Panie kolejka już jest:))

A tak serio prześlij mi swego maila to podeślę Ci fotki.

Edytowane przez dzidzi-dzichad
Opublikowano

HAHAAH Panie kolejka już jest:))

A tak serio prześlij mi swego maila to podeślę Ci fotki.

[email protected]

...oki czekam na fotki.....a w kolejce jak w zyciu bez dobrej flaszki sie nie obejdzie:))))

Opublikowano
nie no piekna jest....moje gratulacje :cool2: :cool2: nawet nie pytam ktory jestem w kolejce:)dzis kupic dobrą X5 normalnie graniczy chyba z cudem :mad2: