Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mam broblem z bluetoothu. tzn wcześniej wszystko działało ładnie się łaczył z telefonem samsung e250 tylko nie czytał książki adresowej. Wiec pojechałem dzisiaj do serwisu w celu aktualizacji softu. Soft został zaktualizowany. chciałem się połączyć z bluetoothu samochodu a tu tylko aktivate telefonu i to wszystko. Można czekać w nieskończoność i nic się nie dzieje. Odłączyłem akum. i w dalszym ciągu to samo. bluetoothu chyba zawisło jak to można zresetować . Bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem. pozdrawiam

Opublikowano
odłączyłem moduł bluetoothu od zasilania tak na 1h ale bez rezultatu jestem załamany nadal jest wyświetlany komunikat aktivate phone. Co można z tym zrobić? moduł jest walnięty po nowym sofcie telefonu? załamka
Opublikowano
czyli nikt nie ma pomysłu ?

opisze ci moje objawy i co poradziłem na to

a więc tak ,miałem w aucie telefon BTII simensa

wywaliłem to i kupiłem moduł BT na allegro (tak w ciemno)

podmieniłem moduły i pokazało się w navi active fon ,jednak wszystkie metody parowania fona opisane na forum nie pomagały:

- wciskanie mordki i przekręcanie stacyjki nie powodowało wyświetlenia blutooth paring

dopiero podpięci kompa i wywołanie procedury parowania z INP-y powodowało pojawienie się napisu bluetootch paring,jednak telefon się łączył i odrazu odłączał się

dopiero zrobienie czegoś takiego spowodowało że połączyłem telefon (e52 nokie)

a więc tak

-wywołanie procedury parowania z kompa przez INPE

-telefon się połączył i odrazu rozłączył

-wyłączenie stacyjki (wyłącza się radio i znika bluetootch paring)

-potem wciskam mordkę(trzymam) włączam zapłon i po chwili sam się telefon sparował z autem, i się nie rozłącza i wszystko śmiga :cool2:

potem żeby telefon się podłączył sam muszę tylko za każdym razem ,przed włączeniem zapłonu włączyć i wyłączyć bluetootch w telefonie

jeżeli tego nie zrobię to telefon pokazuje sparowanie z autem ale na wyświetlaczu pisze cały czas activate fon

nie wiem czy to komuś coś pomoże ale u mnie działa i jest gitara :D

Opublikowano
dzięki za odpowiedż i jeszcze mam jedno masz nokię e52 czy wczytuje ci ksiązkę adresową ?

o dziwo czyta bez problemu

dodam ze jak połącze na noki 6300 to nie musze resetować BT

reset BT tylko w noki e52

daj znać czy tobie się też udało podłączyć w sposób opisany wyżej

Opublikowano
czyli e52 czyta książkę adresową i spokojnie można go sparować? a po co musisz robić reset ?
Opublikowano
czyli e52 czyta książkę adresową i spokojnie można go sparować? a po co musisz robić reset ?

muszę włączyć i wyłączyć BT w fonie bo inaczej mi się nie połączy drugi raz (nie wiem dlaczego )

dzisiaj sprawdziłem sms-y niestety ,widzi sms-y ale ich nie odczytuje

Opublikowano
a które telefony działają z książką a które nie? może by zrobił taki ranking tzn. kto ma jakieś doświadczenia to by napisał co Ty na to?
  • 3 lata później...
Opublikowano
Panowie a ja wogole nie mam pojecia jak sie to paruje. Pomoze ktos?Po właczeniu bt moj tel wykrywa ten mogoł i nie kumam dalej o co chodzi