Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam zamiar zalozyc sobie 6 listw led

po 3 z jednej strony:

1 z tytlu pod nogami nogach pod fotelem

1 z przodu pod fotelem i

1 z przodu pod schowkiem

tak jak na zdjeciu ponizej;)

http://allegro.pl/listwa-led-paski-led-tasma-smd-5cm-auto-tuning-wwa-i1382518634.html

i chcialbym to podlaczyc gdzies pod oswietlenie wewnetrzne i zastanawiam sie skad to napiecie podciagnac

bmw e36 coupe 96r

pozdrawiam

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano

Co do zasilania to skoro ma to być podswietlenie na nogi to ja bym to podlaczyl pod kable idace do lampek z tyłu i z przodu.

Co do koloru kabli to poszukaj tematu na temat oswietlenia nog, jest taki temat i tam zamiast listew led jest pokazany montaż orginalnych lampek do podswietlenia nog, sam takie cos dokladalem do siebie i efekt jest super, nigdy bym tam nie wlozyl ledów, a jak juz ledy to tylko cieply odcien bialego czyli taki sam jak ma zwykla zarowka

Opublikowano

no tak wlasnie mysle

a w e36 nie bylo w ktorejs wersji fabrycznego oswietlenia nog??

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano

Było podswielenie nog jako opcja ja u siebie nie mialem ale sobie zrobilem tak jak jest w orginale i wyglada to super daje duzo swiatla, jak chcesz z tylu podswietlenie to mozesz se dac ledy ale ja bym nie dawal, po co to komu z przodu to super wyglada i z przodu wystarczy.

A nawet podejrzewam ze taniej to wyjdzie na orginalnych czesciach, ja za 2 lampki podswietlenia nog zaplacilem 20 zloty z tego co pamietam. kupilem takie same lampki jaka jest w bagazniku od podwietlenia a w ktorym miejscu zamontowac to jest napisane w tym poscie o ktorym mowilem

PS. Jak padnie Ci pasek z ledami to bedziesz musial wymienic caly a jak padnie Ci tak zrobione podswietlenie to tylko wystarczy wymienic zarowke za 1 - 1,5 zł. A listwe led za ok 10 zloty bo podejrzewam ze tyle to moze wyjsc.

PS.2. jak bys robil tak jak jest w orginale to żeby zaoszczedzic na kablach podepnij lampki szeregowo tak jak to jest w choince, poprowadz plusa do pierwszej po stronie pasazera, i od niej potem poprowadz kabel do nastepnej, nawet jak bys robil ledy to tez tak zrob. Zaoszedzisz na kablu i przy okazji nie bedziesz mial wielkiej pajeczyny pod deska rozdzielcza bo pojda tylko 2 kable a nie 4