Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamontowałem Dynavin v5 razem z tunerem DVB-T i nie mogę sobie poradzić z odbiorem tv. Niestety do zakupionego towaru była tylko instrukcja do samego radia , brak jakiejkolwiek do tunera. Mieszkam w Szczecinie i znalazłem w sieci , że w moim mieście tv nadawane jest na 49 kanale (698 MHz). Szukanie ręczne na tym kanale nic nie daje. Również szukanie automatyczne nie wyłapuje żadnych stacji. Jako że nie mam instrukcji mogę podejrzewać 3 rozwiązania:

1. Tuner jest uszkodzony

2. Nieprawidłowy montaż

3. Tuner nie jest przystosowany na nasz obszar.

W menu tunera jest wybór języka polskiego jak i regionu . Niepokoi mnie również fakt , że nie zapisuje dokonanego wyboru języka/regionu.

Czy ktoś z posiadaczy tunera DVB-T miał podobny problem , a może jest ktoś w stanie pomóc go rozwiązać ?

Dodam że nie montowałem tego radia samodzielnie.

Dzięki za jakiejkolwiek informacje.

• 4 lata później...
Opublikowano
sorki, że odgrzewam kotleta ale czy poradziliście sobie z tym problemem? mam podobnie, że nie mogę znaleźć żadnego kanału... i nie do końca wiem w czym rzecz.
  • 1 miesiąc temu...