Skocz do zawartości

wspomaganie - plywanie po jezdni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcialem sie spytac was czy wy tez macie tak ze wspomaganiem jak ja. Mianowicie jadac do 100 km/h jest wszystko Ok lecz caly problem powstaje powyzej tej predkosci ,jade 120 km/h i wiecej kierownica nie robi sie bardziej sztywna jak u kumpla w ( e-36) takie porownanie bo patrzylem u niego lecz taka bezwladna tzn w przenosni " jak bym lekko ruszyl w prawo lub w lewo to by sie ze kilka razy obkrecila" . Najgorsze jest to ze podczas jazdy na autostradach w .nl skerecajac na ostrym zakrcie (zjedzie) trace panowanie nad autem poprostu plywam i musze zwolnic :( moze mial ktos z was taki problem jezei tak bardzo prosilbym was o pomoc pozdrawiam ad1 BMW 320i 1991 r Combi

318i e30 bylo

320i e30 bylo

325 tds jest

323i jest

Opublikowano
Już wiem dlaczego w mojej 325 nie ma wspomagania. W czasach projektowania e30, w tanich modelach nie stosowało się degresywnego wspomagania kierownicy. Nie przypuszczam takze, że twoje wspomaganie jest nadaktywne gdyby tak było pewnie coś dawno by się rozleciało.
Opublikowano

Ja miałem taki problem z tym że w E34 - taki sam efekt pomimo że zawiesznie ok -u mnie był za duzy luz na przekładni kierowniczej oraz na kolumnie układu kierowniczego - i tak się własnie zachowywał - strach było wchodzić w zakręt na trasie przy większej prędkości - poprostu ciężko było zapanować nad kołem kierownicy

Przekładnie wymieniłem a luz na kolukmnie liwkidowałem i teraz jest ok.

Być może u ciebie problem tkwi w zawieszniu ale to musisz zdiagnozować - u mnie ewidetnie było czuć luz na układzie kierowniczym.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg