Skocz do zawartości

Pomocy e30 nie kreci! m40 316i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ,a mianowicie zaczne od poczatku pewnego dnia zachciało mi sie palic kapcia ,duzo razy strzelałem ze sprzegła (jedynka ,dwojka ) (znowu jedynka i dwojka) i tak z kilka razy az do moment gdy na dwojce zaczela smazyc. Gdy juz zakonczylem zabawe poczulem taki metaliczny zapach cos jak sprzegło ale to nie było to ;D auto stało z 1 godzine i chcialem je zapalic co sie okazało ze rozrusznik kreci natomiast nawet troche nie zagada beemka :( wykrecilem rozrusznik i sie okazało ze jest sprawny ,tak samo sprawdzilem zeby na kole zamachowym (wiencu) i wszystko jest OK. Nie mam juz pomysłów co sie mogło zrabac (dodam ze sprzegło jest nie spalone napewno bo odpalilem auto z linki i sprzegło zachowywało sie jak do tej pory czyli zajebiscie) ;) Jeszcze co moge dodac to to ze wyciagniety rozrusznik i podpiety na krótko działał ,gdy go rozebrałem to go uszkodzilem ta plastikowa zapadke od bendixa ,wiec juz kupilem nowy rozrusznik za 50 zł ;D Okazyjnie^^ po przesmarowaniu oliwka do maszyn i tawotem wsadzilem go do bawary i o dziwo odpaliła za pierwszym razem ,zgasilem ja i tez odpaliła i tak 6 razy ,zostawilem auto na noc i wczoraj czyli w wigilie zrobiła mi {biiiiip} prezent :( Znów to samo! prosze POMOCy! Mam nadzieje ze to nie kolo zamachowe bo nie chce mi sie tego robic przy m40 juz bedzie dla mnie prosciej zeswapowac go na cos innego ;( pomocy
Opublikowano
wydaje mi się ze za 50 zł dobrego rozrusznika nie kupisz a tym bardziej nowego:) rozrusznik kreci ale morze bedx puszcza i w tym jest problem albo na wieńcu w jednym miejscu nie ma zębów sprawdź cały wieniec dokładnie.
Opublikowano
Wieniec cały sprawdzony nie ma usterek zadnych ;/ natomiast rozrusznik jest ok bendix odbija jestem tego pewny tez był sprawdzany zreszta odpalił 6 razy ;D
Opublikowano
no dobra odbija a weź jeszcze to pod uwagę ze morze przepuszczać bendx. przecież ten tryb co na nim jest on w jedna stronę zazębia i kreci walem a w druga stronę puszcza. a u ciebie pewnie w obie strony puszcza. sprawdzić tego się nie da praktycznie rekom tylko wymiana.
Opublikowano
U kolegi działał normalnie wiec nie wiem czy jest to mozliwe ze u mnie by przestał ,ze az takie zrzadzenie losu ??;>
Opublikowano
najlepiej by było podłożyć jakiś sprawny i pewny rozrusznik i byś wiedział. morze jeszcze być tak ze wieniec obraca się na kole ale nie wydaje mi się....
Opublikowano
Kolego ja na twoim miejscu sprawdził bym sobie Kopułke z palcem gdyż mogło się spalić
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"