Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem właścicielem E90 z 2006 roku z dislem 318D. Porblem dotyczy zapalanie silnika. Na swięta chciałem wyczyścić autko w środku więc wyjechałem z garażu i włączyłem dość silny nawiew żeby się trochę nagrzało w środku...Zgasiłem, wyczyściłem i samochód nie chce odpalać, pojawiła się żółta kontrolka silnika i w momencie wciskania przycisku start/stop słychać cyknięcie. Dodam że podczas czyszczenia nacisnąłem przycisk start stop gdy nie było kluczyka w stacyjce.. Miał ktoś może podobnie? Czy mogłem jakoś zablokować zapłon? Dodam, że udało się po tym odpalić samochód tylko raz w sumie nie wiem jakim cudem...

Pozdrawiam

Opublikowano
Aku odpada na bank.. Na razie znalazłem tylko to, że jest pęknięty plastik przy klemie... Gdy go docisnąłem samochód zaczął kręcić ale niestety nadal nie odpala, myślę, że sam do niczego nie dojdę a samochód jest mi potrzebny więc jutro przetransportuje go do warsztatu i napiszę co było, choć wszelkie uwagi, propozycje mile widziane.. Pozdrawiam
Opublikowano
wymien przekaznik niebieski ktory jest przy komputerze silnika, (jest on na podszybiu z prawej strony) pozdrawiam
Opublikowano
Zagadka rozwiązana! Otóż pękło mocowanie przy klemie co spowodowało, że aku kiepsko się ładowało bo klema nie dochodziła tak jak powinna, gdy włączyłem ogrzewanie samochód nie otrzymał odpowiedniego prądu i się zablokował. Pomogło kasowanie błędów oraz naprawa klemy. Pozdrawiam