Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Noszę się z zamiarem kupna swojego pierwszego BMW. Chodzi o samochód używany, na którego nabycie mogę przeznaczyć około 30.000PLN.

Moim wymarzonym samochodem jest BMW 3 E46 (1998-2005)

Zastanawiałem się nad róznymi silnikami, ale nie było to aż tak ważne. Najważniejszym warunkiem jest to, by było to 3 drzwiowe Coupe!

Mówiąc krótko mój samochód MUSI wyglądać tak:

http://www.motormec.co.uk/cus/cuspics/dave1.jpg

Tutaj sprawa była prosta, dowiedziałem się jakie mam do wyboru silniki, wyposażenia itd. Ale dziś trafiłem na informację o BMW E46 z napędem 4x4. Dla mnie to rewelacja i takiego właśnie modelu poszukuje. Ale tu zaczynają się schody. Znalazłem informację, że 4x4 dostępne jest w modelach 325xi, 330xi, oraz w dieslu 330xd.

Wedle tabelki dostępnych modeli (z wikipedii) modele 325xi oraz 330xi istnieją w wersjach Coupe.

Tymczasem nie trafiłem na żaden tego typu model nigdzie, na żadnym ogłoszeniu.

Owszem, znajduję modele 4x4 ale są to wersje 4 drzwiowe lub kombi - nigdzie nie znalazłem Coupe!

W ogłoszeniach po zaznaczeniu, że chcę szukać modeli BMW seri 3, z napędem 4x4 oraz nadwoziem Coupe, znajduje mi już zupełnie inne, nowe modele cenami sięgające do 100.000PLN

Więc zadaje pytanie, czy mogę mieć samochód wyglądający jak ten uwidoczniony na zdjęciu, a posiadający napęd 4x4?!

Na wikipedii oraz w magazynie Turbo Test znalazłem ifnormację, że tak! Twierdzą oni że takie BMW zaczęło być produkowane w 2000r.

Więc gdzie są te samochody pytam?! Nawet na http://www.auto.de nie znalazłem ani jednego modelu!!

Skoro istnieją, to gdzie mółbym znaleźć taki model, powiedzmy z roku 2000?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam