Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem podczas skrecania rzadko ale sie zdarza kierownica sie blokuje i zaczyna dusic silnik jaka moze byc przyczyna pompa wspomagania????? prosze o rade
"PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK"
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kilka dni temu przerabiałem coś takiego u siebie wymieniłem olej wspomagania i problemy zniknęły,powinieneś sprawdzić czy nie dostaje się gdzieś powietrze i w zbiorniczku nie robi się piana
Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika
Opublikowano
Kilka dni temu przerabiałem coś takiego u siebie wymieniłem olej wspomagania i problemy zniknęły,powinieneś sprawdzić czy nie dostaje się gdzieś powietrze i w zbiorniczku nie robi się piana

sa troche mokre wezyki od zbiorniczka :mad2:

Opublikowano
nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jak auto kupiłem było za dużo płynu i się deko ulało i od tamtej pory mam tłuste wężyki ale nic nie leci,przejedź się poskręcaj w lewo prawo np na parkingu otwórz maskę i zobacz czy w zbiorniczku nie ma piany
Opublikowano
nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jak auto kupiłem było za dużo płynu i się deko ulało i od tamtej pory mam tłuste wężyki ale nic nie leci,przejedź się poskręcaj w lewo prawo np na parkingu otwórz maskę i zobacz czy w zbiorniczku nie ma piany

ok zobacze

Opublikowano
Jak już wcześniej pisałem wymieniłem olej i już nie ma m problemu koszt 35 PLN już kilka km zrobiłem od tego czasu
Opublikowano
Jak już wcześniej pisałem wymieniłem olej i już nie ma m problemu koszt 35 PLN już kilka km zrobiłem od tego czasu

sprawdzilem u mnie nic nie bulka ani nie ma zadnej piany :mad2: :mad2: :8) :8) :8)

Opublikowano
no to na pewno układ masz szczelny, spróbuj z tą wymianą płynu i powinno być dobrze :D
Opublikowano
no to na pewno układ masz szczelny, spróbuj z tą wymianą płynu i powinno być dobrze :D

no bede probowal wlasnie zakupilem olej i zobaczymy co bedzie :norty: :norty:

Opublikowano
jak wymienisz to daj nać czy pomogło

wymienione i za 10 minut na pierwsyzm zakrecie blok :cry2: :cry2: :cry2:

Opublikowano
Dzisiaj miałem podobny problem :] W sekundzie padło mi wspomaganie. Olej poszedł w cholerę nagle cały ;) Wszystkie węże sprawdzałem, nie było przecieku, bałem sie, że to pompa puszcza :D A chodziło o to, że nawaliłem sporo do bagażnika a mam samopoziomujące tylne zawieszenie i poszedł mi przerdzewiały przewód od tego jak dostał ciśnienia, koło baku ;) A to chodzi na tym samym oleju. Więc na przyszłość, jakby ktoś miał problem ze wspomaganiem i zajrzał do tego wątku, polecam sprawdzić, czy u siebie też nie ma ALRS i zbadać również przewody z tyłu auta ;D

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534